23.12.2010 - MHP Eski Genel Başkan Yardımcısı rahmetli Gün Sazak hakkında bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberler hakkında yaptığı basın açıklaması.
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin
MHP Eski Genel Başkan Yardımcısı rahmetli Gün Sazak hakkında
bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberler hakkında
yaptığı basın açıklaması.
23 Aralık 2010

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasi mücadele tarihinde müstesna ve unutulmaz bir yeri olan, 27 Mayıs 1980 tarihinde hain bir terör saldırısı sonucu şehit edilen MHP’nin Eski Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak bey hakkında bugün bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberler büyük bir esef ve üzüntüyle karşılanmıştır.

 12 Eylül 1980 öncesi Türkiye’nin içine sürüklendiği anarşi ve kaos ortamında yapılan bir görüşme hakkında İngiliz Büyükelçiliği’nin hangi amaca yönelik olduğu bilinmeyen yanlış ve maksatlı değerlendirmelerini yansıtan bir metinden hareketle şehidimiz Gün Sazak beyin aziz hatırasını yaralamayı amaçlayan bu yayınları şiddetle kınıyorum.

 Son dönemde çeşitli vesilelerle şahit olduğumuz bu ve benzeri yayınların ve bunlardan maksatlı sonuç çıkarmayı amaçlayan gayretlerin siyaset ve basın ahlakı ve sorumluluğuyla bağdaşmadığı ortadadır.

 Büyük devlet, siyaset ve fikir adamı olan rahmetli Gün Sazak beyin Milliyetçi Hareket davasına büyük hizmet ve katkıları ebediyen hatırlanacak, aziz hatırası gönüllerimizde sönmeyen bir inanç ve iman meşalesi olarak Türkiye’nin milli birliği, huzuru ve kardeşliği için sürdürdüğümüz mücadelenin yolunu aydınlatacaktır.