26.02.2011 - Hocalı Katliamı'nın 19. Yıldönümü münasebetiyle yayınladıkları mesajı.
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
Hocalı Katliamı’nın 19. Yıldönümü münasebetiyle yayınladıkları mesajı
26 Şubat 2011 

Bundan tam ondokuz yıl önce, Dağlık Karabağ’ın Hocalı Kasabasına Ermeni katillerin saldırması sonucunda hiçbir suçu günahı olmayan yüzlerce masum Azerbaycanlı soydaşımız katledilmiştir.

Bu elem verici insanlık suçunun sorumlularını Türk milleti asla bağışlamayacak ve affetmeyecektir.

Hocalı’da çocuk, kadın ve yaşlı demeden önüne geleni öldürenlerin ikiyüzlülüğünü ise bir gün herkes açıkça görecektir.

Bu vahşetin üzerinden geçen zaman içinde millet olarak hüznümüz ve eli kanlı canilere yönelik nefretimiz hiç eksilmemiş ve kızgınlığımızda bir azalma olmamıştır.

Ermeni çetelerinin her devirde alışkanlık haline getirdiği sivilleri ve savunmasız insanları katletmeleri milletimizin hafızasından bir an olsun çıkmamaktadır.

Türk milletine soykırımcı yaftası vurarak yıllardan beridir iftira, tezvirat ve kurmaca senaryolarla ülkemizi uluslararası toplum nezdinde zan ve töhmet altında bırakan Ermeni zihniyetinin; gerçekleştirdiği cinayetlerini görmezden ve anlamazdan gelmesi insanlığın gördüğü en büyük çifte standartlardan birisidir.

Nitekim Hocalı katliamı bunlar arasındadır ve bu menfur hadise Ermeni mezaliminin ve acımasızlığının her devirde devam ettiğini göstermiştir.

Bugün kardeş Azerbaycan topraklarının yaklaşık beşte birini işgali altında bulunduran Ermenistan; saldırgan ve tahrik gücü yüksek politikalarını sürdürmektedir.

Türkiye’nin toprak bütünlüğünü sorgulama cüreti gösteren ve her fırsatta düşmanlık duygularını sergilemekten kaçınmayan Erivan yönetiminin, yıllardan beri Azerbaycanlı kardeşlerimize büyük eziyetler yaptığı da bir hakikattir.

Tarihimizi Ermenilere sorgulatanlar, ecdadımızın hakir görülmesine çanak tutanlar ve maç bahaneleriyle Türkiye’nin milli iddialarını Ermeniler karşısında aciz bir duruma düşürenler esasen geçmişten hiç ders almayan zavallı zihniyetlerdir.

Unutulmamalı ki, sınırlarımızı açmak için fırsat kollayan ve Ermenilerin dostluğunu kazanmak amacıyla olmadık dayatmalara boyun eğen bugünkü siyasi iktidarın; hem Doğu Anadolu’daki soykırımı hem de Hocalı katliamını asla hatırından çıkarmaması ahlaki ve milli tutarlılık gereği olacaktır.

Bu vesileyle başta Hocalı olmak üzere, Ermeni saldırılarıyla hayatını kaybetmiş bütün soydaşlarımızı ve ecdadımızı hürmetle yâd ediyor hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.