01.05.2011 - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle yayımladıkları kutlama mesajı.
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle yayımladıkları kutlama mesajı.
1 Mayıs 2011

 

Emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden ve milletçe elde ettiğimiz toplam milli gelire büyük katkılar sağlayan milyonlarca çalışanımızın gururla idrak ettikleri anlamlı bir günün içindeyiz.

Helal kazancını elde etmenin arayışında olan ve emeğinden başka herhangi bir gücü olmayan kardeşlerimizin, millet ve devlet hayatında yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır.

Vatanımızın her köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren; dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır.

Ekonomik istikrarın yakalanabilmesi ve demokrasinin gerçek anlamına kavuşabilmesi her şeyden önce çalışanlarımızın bilinçli tercihleriyle mümkün olacaktır.

Bugünlerde zaaf içinde bulunan toplumsal huzur ve güvenliğin, gün geçtikçe zayıflayamaya yüz tutan birlikte yaşamanın tekrar eski cazibesine ulaşabilmesi, şüphesiz milyonlarca çalışanımızın istek ve yardımıyla olabilecektir.

Dileğim, emekleriyle geçinen ve karşılarına dikilen birçok zorluğa göğüs germeye çalışan emekçilerimizin, biriken sorunlarının da bir an önce çözülmesi ve hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartlara kavuşturulmalarıdır.

Bugünün, hiçbir çatışmaya meydan vermeden ve tam bir sükûnetle, aynı zamanda barış ve kardeşlik çağrılarıyla kutlanmasını temenni ediyorum.

1 Mayıs’ı fırsat bilerek, kinlerini ve nefretlerini yaymaya çalışanların, ajitasyonlarla kalabalıkları provoke etmeye yeltenenlerin, hem güvenlik görevlilerimizin hem de çalışanlarımızın duyarlı hareket etmeleriyle amaçlarına ulaşamayacaklarına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, dünden çıkarılan ders ve sonuçlarla, 1 Mayıs’ın emniyet ve esenlik içinde geçmesini içtenlikle diliyor, tüm emekçilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde bir ömür geçirmelerini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum.