Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladıkları kutlama mesajı 05.11.2011
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin,
Kurban Bayramı nedeniyle yayınladıkları kutlama mesajı.
5 Kasım 2011

 

Yaşadığımız ağır ve kasvetli günlerden sonra Mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmış bulunuyoruz.

Maneviyatın, duanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, buluşmanın müstesna anlarından birisi olan Kurban Bayramı’nı terör saldırıları ve deprem felaketinden dolayı içimiz hüzünlü, gözümüz nemli de olsa huşuyla kutluyoruz.

Aziz milletimiz yüzyıllardır aynı safa giren, aynı ahlaki ve manevi vecibeleri benimsemiş, doğudan batıya, kuzeyden güneye benzer duyguları sahiplenmiş büyük bir aile olarak bayramları karşılamış ve müşterek hissiyatla yüceltmiştir.

Şüphesiz hem dini, hem de milli bayramlarımız bizi birbirimize yaklaştıran, aynı istikamete yönlendiren ve aramızdaki engelleri kaldıran ayrıcalıklı dönemlerdir.

Bu itibarla millet hayatında önemli ve vazgeçilmez yerleri bulunmaktadır.

İdrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nda dualarla yapılan ibadetlerin, gerçekleştirilen ziyaretlerin, uzanan yardım ellerinin bizi sımsıkı bir şekilde sardığı ve kardeşliğimizi güçlendirdiği açıktır.

Bayramlar vefanın sırrını, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlardır.

Birbirimize daha çok yaklaşmanın; büyüklerimizi, aile fertlerimizi, yakın çevremizi, dost ve arkadaşlarımızı sevindirmenin, onlarla aramızdaki bağları güçlendirmenin ve hasretleri bitirmenin yegâne yollarından biri tartışmasız bayramlardır.

Sevgi ve şefkatle küçükleri kucaklamak ve onları hediyelerle taltif etmek sevinçlerin ve umutların tekrar canlanmasına da vesile olacaktır.

Bayram, hayallerimizin üstünü örten felaketlere karşı manevi direniş sahası olacak ve ümit ederim ki bize yeni mutluluklar kazandıracaktır.

Hiziplerin, küslüklerin ve ihtilafların bayramın mana yüklü ikliminde sonuçsuz kalması, temelinden bitirilmesi en bariz dilek ve isteğimdir.

İnancım odur ki, Türk milleti ebediyete kadar son yurdunda; bağımsız, onurlu ve milli değerlerine sahip çıkarak bayramlarını karşılayacak  ve ayrılma çetelesi tutanlara asla fırsat vermeyecektir.

Birbirimize gösterdiğimiz sevgiler, karşılıklı olarak sunduğumuz ikramlar, şuurla destek verdiğimiz kardeşlik bağları hiçbir kötü emelin ve habis niyetin başını kaldırmasına müsaade etmeyecektir.

Türk milleti sağlam ve emin adımlarla varlığını ve bütünlüğünü koruyacak yüksek erdem ve iradeyi tıpkı bayram coşkusunda olduğu gibi sonsuza kadar gösterecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her köşesindeki aziz vatandaşlarımın ve Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tüm içtenliğimle tebrik ediyor, nice bayramlara ulaşmayı Cenab-ı Allah’tan diliyorum.