31.12.2011 - Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin, Yeni Yıl nedeniyle yayınladıkları kutlama mesajı
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin,
Yeni Yıl nedeniyle yayınladıkları kutlama mesajı.
31 Aralık 2011

 

Acısıyla tatlısıyla, hüznüyle coşkusuyla bir yılı daha geride bırakarak yeni bir yıla ulaşmış bulunmaktayız.

Maalesef, AKP Hükümetiyle geçen kaybolan ve heba edilen yılların toplamına bir yenisi daha eklenmiş, umutlar ve beklentiler bir kez daha ertelenmek zorunda kalmıştır.

2011 yılında da; ümitler hüsrana uğramış, heyecanlar hezimetle karşılaşmış ve toplumsal huzur ciddi ölçüde hasar almıştır.

Bu yıl içinde, iyimserlik duyguları zedelenmiş, kardeşlik bağları sarsılmak istenmiş, cepheleşmeler ısrarla teşvik edilmiş ve husumet kuşatması peşi sıra zafer elde etmiştir.

Geride kalan 365 günlük zaman dilimi, çekişme ve çatışma eğilimlerinin güçlendiği, kavga ve kaos sahnelerinin kuvvetlendiği, endişe ve korkuların tetiklendiği hazin bir dönem olarak asla akıllardan çıkmayacaktır.

Siyasete karanlık mahfillerden yapılan müdahaleler, komplolarla, tezgâhlarla milli direnci kırmaya dönük arayışlar 2011 yılına tam anlamıyla damga vurmuştur.

AKP’nin yardım ve yataklık yaptığı bu ahlaksız ve izansız girişimlerin aziz milletimiz nezdinde hiçbir karşılığı olmadığı da gelişmelerle belirginlik kazanmıştır.

2011 yılında; AKP yalan ve aldatmalarına hızla devam etmiş, baskı ve zulmünü her seviyede artırmıştır.

Demokrasiye yapılan kötülükler, çok sesliliğe vurulan darbeler, muhalefete gösterilen tahammülsüzlükler AKP’nin otoriter eğilimlerinin eseri ve neticesi olarak hafızalara kazınmıştır.

Basılmayan kitapları toplatan, hak arayışlarını bastıran, kopyacıları kollayan, küresel zalimlerle kol kola giren bir yönetimin tüm sarsıntılarına aziz milletimiz çok yakından şahit olmuştur.

AKP zihniyeti, BOP’un planlarına payandalık yapan bir şuursuzlukla, komşu coğrafyalardaki istikrarsızlık ateşinin körüklenmesine katkı vermiş ve küresel hesapların belirlenen adreslere ulaşabilmesi için her çirkefliğe alet olmuştur.

Bölücülü terör 2011 yılında kanlı mesaisini yoğunlaştırmış ve seri cinayetleriyle milletimizin ciğerini yakmıştır.

AKP Hükümeti, demokratik açılım zırvasıyla etnik kimlikleri heyecanlandırmış, yabancı ülkelerde kurulan masalarda kanlı teröre ümit vermiş, İmralı’ya boyun eğmiş, bölücü çevrelere cesaret ve cüret kazandırmıştır.

Bu itibarla, yeni anayasa kapsamında, kimlik, dil ve kültür haklarının verileceğini küstahça ve vicdansızca duyuran ihanet yolculuğunun ön sırasında oturan zavallılar, AKP’nin gerçek niyetini tam anlamıyla deşifre etmişlerdir.

2011 yılı Türk milletinin birliğinden ve bütünlüğünden rahatsız olan işbirlikçi yüzlere fazlasıyla tanıklık etmiştir.

Özellikle son günlerde, Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen talihsiz bir hadiseyi gerekçe yaparak, bölünme ve ayrılma çağrısı yapan alçakları, devletin kaymakamına saldıran gafilleri ve vatanımızın bir bölgesini savaş alanına çeviren yüzsüzleri milletimiz öfkeyle izlemiştir.

Bu gelişmeler, AKP’nin yönetimi altında hızla gerçekleşen çözülme ve çöküş sürecinin bir sonucu ve uzantısıdır.

Bütün bu olumsuz manzaraya rağmen, milletimizin 2012 yılıyla ilgili beslediği umutlar, düşünü kurduğu güzel günler doğal olarak bir hayli fazladır.

Dileğim, yeni yılın barışa, kardeşliğe, refaha ve dargınlıkların bitirilmesine vesile olması; taze başlangıçlar eşliğinde ve sıcacık duygular altında herkesin bir arada bulunmasını sağlamasıdır.

İnancım odur ki, Türk milleti kendisine yönelen musibetlerden eninde sonunda kurtulacak, tehdit ve tehlikeleri asırların imbiğinde damıtılan kudretiyle etkisiz kılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2012’nin; küslüklerin azaldığı, kavgaların uzlaşmayla sonuçlandığı, üzerimizde hesap yapanların hüsrana uğradığı, mutluluk, bereket ve sevinç dalgasının her vatandaşımızın hanesine yerleştiği bir yıl olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Büyük Türk milletinin yeni yılını içtenlikle kutluyorum.