Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin "TBMM'nde Kabul Edilen Yeni Eğitim Sistemiyle" ilgili yaptıkları yazılı basın açıklaması. 31 Mart 2012
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin
"TBMM'nde Kabul Edilen Yeni Eğitim Sistemiyle" ilgili yaptıkları yazılı basın açıklaması.
31 Mart 2012

 

TBMM Genel Kurulu’nda “İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifi görüşülerek kabul edilmiştir.

Böylelikle milli eğitim sistemi kamuoyunda bilindiği ismiyle “4+4+4” şeklinde yasalaşmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi söz konusu teklifin gündeme gelmesinden itibaren ilkeli, tavizsiz ve donanımlı itirazlarını yapmış; AKP’nin uzlaşmadan kaçan, diyalogu dışlayan, sinsi niyetlerini meşrulaştıran ve dayatmacı anlayışına esastan ve usulden karşı çıkmıştır.

Eleştirilerini sıralamış ve kanun teklifinin muhteviyatındaki mahsurları yeri ve zamanı geldiğinde tüm açıklığıyla muhataplarına bildirmiştir.

Ayrıca milletimizin milli ve manevi hasletlerinin muhafaza edilmesi ve bu alandaki AKP istismarının önüne geçilmesi amacıyla, partimiz elinden gelen çabayı göstermiş ve şahsiyetli bir siyasi tutum izlemiştir.

Bu kapsamda ortaokul ve liselerde” Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatının” isteğe bağlı ders olarak okutulması ve imam hatip liselerinin orta kısmının tekrardan açılması Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi gayret ve destekleriyle hayat bulmuştur.

Elbette temel eğitim içinde, isteyen ve dileyen herkesin dininin ve inançlarının gereğini tam ve eksiksiz öğrenmesi ve bu konudaki taleplerinin karşılanması her şeyden önce devletin zorunlu görevi olarak değerlendirilmelidir.

Konuyla ilgili AKP’nin baştan soğuk ve mesafeli tavrı, partimizin kararlı tutumuyla aşılmış ve iktidar partisi de kendi önergesini vererek önemli bir eşik bu şekilde aşılmıştır.

Eğitim sistemiyle ilgili yeni düzenlemenin en olumlu ve hayırlı yönü ise şüphesiz bu husus olmuştur.

Bu konuda emeği ve katkısı geçen her milletvekiline ve siyasi partiye içtenlikle teşekkür ediyor, yeni uygulamanın aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.