Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde Meydana Gelen Patlamalarla İlgili” yaptıkları basın açıklaması. 11 Mayıs 2013
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
“Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde Meydana Gelen Patlamalarla İlgili”
yaptıkları basın açıklaması.
11 Mayıs 2013

 

Ülkemiz AKP ile birlikte, belirsizliğin, bilinmezliğin ve bunalımın her türüne sahne olmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik hakları çiğnenmekte ve kontrolsüz gelişmeler peşi sıra cereyan etmektedir.

Özellikle sınır güvenliğimiz alt üst olmuş durumdadır.

Gerek bölücü terör örgütü militanlarının sözde geri çekilmesi sürecinde yaşanan pespayelikler, gerekse de Suriye politikasından kaynaklanan yanlış ve ihmaller sınırlarımızı anlamsızlığa ve şaibelere terk etmiş bulunmaktadır.

Bu gelişmeler hukuksuzluğun, kural tanımazlığın ve acziyetin iktidar zihniyetini nasıl tesir ve kontrol altına aldığını göstermesi bakımından oldukça kayda değerdir.

Bir tarafta eli silahlı ve kanlı PKK militanları sınırlarımızda at koştururken, diğer yanda Suriye menşeli provokasyon ve saldırılar gittikçe artış göstermektedir.

Bu itibarla, Türkiye maalesef ağır bir sürece kıstırılmış ve hareketsiz bırakılmıştır.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Belediye Binası yakınında bugün meydana gelen patlamalar sınırlarımızdaki vahşetin, kaos dalgasının ve sancılı hadiselerin seyri bakımından ibretlik bir vaka olmuştur.

Bu vesileyle ebediyete intikal eden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine ve Reyhanlılı vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Reyhanlı’yı kana bulayan canilerin bulunması, azmettiricilerinin tespit edilmesi acilen sağlanmalı, benzeri hadiselerin tekrarlanmaması için tüm tedbirlerin alınması bir an önce temin edilmelidir.

11 Şubat 2013 günü, Cilvegözü sınır kapısında yaşanan bombalı saldırıdan sonra şimdi de bu olayın vuku bulması sınır hattımızın tesadüflere, saldırganların keyfine bırakıldığına dair çok güçlü bir karine teşkil etmiştir.

Sınır bölgelerimizde yaşayan kardeşlerimiz korku ve panik içindedir.

Suriye’den gelen sığınmacıların neden olduğu olayların ve taraf oldukları anlaşmazlıkların hacminde gözle görülür bir yükseliş söz konusudur.

Nitekim sınır il ve ilçelerimizdeki gerginlik hızla tırmanmakta, kavga ve şiddet ortamı her geçen gün genişlemektedir.

Hükümetin, küresel hesap ve planların hizmetine olacak şekilde tercih ettiği Suriye politikası vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini zedelemekte, hırpalamakta ve heba etmektedir.

Başbakan Erdoğan’ın, Esad’a yönelik nefret söylemi, Şam yönetimini hedefine alan tahrikleri ülkemize saldırı ve kışkırtma olarak geri dönmektedir.

Tüm gelişmeler göstermiştir ki, Türkiye sınırlarından kaynaklanan çok ciddi bir tehdidin altındadır.

Ayrıca Suriyeli muhaliflere verilen imtiyazlar, yapılan yardımlar ve sağlanan destekler komşu coğrafyalardaki yangının sınırlarımıza doğru yayılmasına müsait bir zemin açmıştır.

Başbakan Erdoğan’ın Suriye’yi kapsamına alan savaş dili, ABD’nin dikkatini çekmek maksadıyla uçuşa yasak bölge oluşturma teklifi ve Şam yönetimine gözdağı veren konuşmaları ülkemizi kirli ve kanlı bir girdaba sevk etmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi, sınırlarımızda Suriye ve bölücü örgüt merkezli kabul edilemez hadiseleri titizlikle izlemekte ve hükümeti milletimizin lehine ve menfaatine uygun davranmaya davet etmektedir.