Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “EtikHaber’e özel yaptığı açıklama”. 8 Temmuz 2014
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
“EtikHaber’e özel yaptığı açıklama”.
8 Temmuz 2014

 

Türk siyasetinin beş güzide partisi Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 12. Cumhurbaşkanı Adayı olması hususunda uzlaşmaya varmışlardır.

Bu gelişme demokrasimiz adına saygıdeğer bir kazanımdır.

Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu artık bir partinin, bir siyasetin, bir ideolojinin, bir dünya görüşünün değil; toplumsal ve siyasal uzlaşmanın müşterek temsilcisi, milletin ortak sesidir.

Sayın İhsanoğlu siyasi hesapların ve hesaplaşmaların tarafı olmayacak kadar geniş bir sosyolojik çevreye, herhangi bir partinin, herhangi bir aidiyetin doğal sözcüsü olmayacak kadar zengin ve çoğulcu bir zemine hitap etmektedir.

Kaldı ki taşıdığı yüksek sorumluluğun gereği de budur.

Bu itibarla Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın İhsanoğlu'nun Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilke ve esaslarıyla sınırlı olması düşünülemeyeceği gibi; söz, düşünce, tavır ve hareket açısından da partimizle orantılı ve uyumlu davranması da mecburi görülemeyecektir.

Cumhurbaşkanı olarak Türk milletinin birliğini temsil edecek değerli adayımızın kendine has yorum, tecrübe, birikim, fikir, algı ve değerlendirmelerinin uzlaşmaya destek veren partilerle tıpa tıp aynı olması beklenmemelidir.

Nitekim Sayın İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı olarak talip olduğu görevin büyük sorumluluğunu yerine getirmek için hazırlık yaparken; herhangi bir partinin lehinde ya da aleyhinde faaliyet göstermemektedir.