Milliyetçi Hareket Partisi

EMİN HALUK AYHAN26. Dönem Milletvekili
Ad Soyad:EMİN HALUK AYHAN
Eğitim Durumu:Üniversite - Yüksek Lisans
Mezuniyet:EĞE ÜNİ. İKTİSAT FAK. / 9 EYLÜM ÜNİ. KAMU MALİYESİ BÖL. / İNGİLTERE YORG.ÜNİ. EKONOMİ / İNGİLTERE ABERDEEN ÜNİ. SAĞLIK EKONOMİ / ABD COLORADO ÜNİ. EKONOMİ. ENS.İNSAN KAY.VE RİSK YÖN.
Meslek:İKTİSATÇI
Görevleri:26. Dönem Milletvekili - DENİZLİ
Başkanlık Divanı Üyesi - AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Merkez Yönetim Kurulu Üyesi
Basın Açıklamaları:27 Adet Basın Açıklaması Yapmıştır
İletişim:Mesaj Göndermek İçin Tıklayınız

Emin Haluk Ayhan, 14 Kasım 1957'de Denizli Güney'de doğdu. Babasının adı Hüseyin Rifat, annesinin adı Sıdıka'dır.

Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamladı. York Üniversitesi'nde Ekonomi ve Sağlık Ekonomisi, Colorado Ekonomi Enstitüsü'nde İnsan Kaynakları ve Risk Yönetimi, New York College of Insurance'ta Hayat ve Sağlık Sigortası eğitimi gördü.

DPT Uzmanı olarak görev yaptı. Özelleştirme İdaresi'nde Daire Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı'nda Danışmanlık yaptı. Şeker Kurulu, Türk Akreditasyon Kurulu, Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Tarımsal Destekleme Kurulu'nda DPT ve Dış Ticaret Müsteşarlığı temsilcilikleri görevini üstlendi. Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı ve İGEME Genel Sekreterliğinde bulundu. Başbakanlık Konut Müsteşarlığı görevini yürüttü. MHP Genel Başkan Başdanışmanı oldu.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Akabinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Başkanlık Divanı üyeliğine seçilerek  AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini aldı.

İngilizce bilen Ayhan, evli ve 2 çocuk babasıdır.