Milliyetçi Hareket Partisi

AHMET KENAN TANRIKULU26. Dönem Milletvekili
Ad Soyad:AHMET KENAN TANRIKULU
Eğitim Durumu:Üniversite - Yüksek Lisans
Mezuniyet:ANKARA ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ İKTİSAT VE MALİYE BÖLÜMÜ / ABD WESTERN ILLİNOİS UNİVERSİTY MATEMATİKSEL İKTİSAT BÖLÜMÜ
Meslek:EKONOMİST
Görevleri:26. Dönem Milletvekili - İZMİR-2
Başkanlık Divanı Üyesi - Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Merkez Yönetim Kurulu Üyesi
Basın Açıklamaları:110 Adet Basın Açıklaması Yapmıştır
İletişim:Mesaj Göndermek İçin Tıklayınız

Ahmet Kenan Tanrıkulu, 17 Mayıs 1958'de İstanbul'da doğdu. Babasının adı Osman Necati, annesinin adı Melahat'tır.

Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını ABD Western Illinois University'de Matematiksel İktisat alanında tamamladı. ABD University of Pennsylvania Wharton School'da "Makro Modelleme", ABD University of Colorado'da "Ekonomi Uzmanlığı", İngiltere University of Bradford'da "Ulaşım Planlaması", Milli Güvenlik Akademisi'nde "Kamu Diplomasisi" eğitimlerini aldı.

DPT Planlama Uzmanı olarak görev yaptı. Devlet Bakanlığı Bakan Danışmanı oldu. Çevre Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yurtiçi ve dışı dergilerde çok sayıda yayını yer aldı.

Ankara Ülkü Ocağı ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev yaptı. 2010 yılında MHP AR-GE Sektörel ve Bölgesel Politikalar Başkanlığını yürüttü. 2000 yılından bu yana MHP MYK üyeliği görevini yürütmektedir.4 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilen MHP 10. Olağan Kurultayı’nda Ekonomik ve Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

21. Dönem İzmir Milletvekili olarak 57. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptı. 23. Dönemde İzmir Milletvekili olarak AGİTPA ve Türkiye-AB KPK Üyeliği yaptı. 24. Dönemde İzmir Milletvekili olarak AB Uyum Komisyonu, KPK ve Çevre Komisyonu Üyesidir.

4 Kasım 2012 tarihinde yapılan 10. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Akabinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Başkanlık Divanı üyeliğine seçilerek Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini aldı.

İngilizce bilen Tanrıkulu, evli ve 2 çocuk babasıdır.