Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın “Son günlerde MHP’nin tartışılmaya açılmasına ve yıpratılma gayretlerine” ilişkin yapmış olduğu basın açıklaması. 5 Ocak 2017

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın
“Son günlerde MHP’nin tartışılmaya açılmasına ve yıpratılma gayretlerine”
ilişkin yapmış olduğu basın açıklaması.
5 Ocak 2017

Partimizle ilgili niyet ve emeli malum olan çevreler el birliği etmişçesine üzerimize gelmeye devam etmektedirler.

MHP içerisine fitne tohumları ekmeye çalıştılar. MHP’nin içinde müzmin fitne, fesat ve tezvirat yuvası olarak siyasi kariyer yapan, gemlenemeyen ihtirasları akıllarının önünde koşan ve bulanık suda balık avlamak için pusuda bekleyen odaklar her devirde olmuştur.

Türkiye herkesin küçük siyasi hesapları bir tarafa bırakarak milli sorumluluk anlayışı içinde hareket etmesini zorunlu kılan karanlık bir döneme girmiştir.

Milliyetçi Hareketin bu dönemdeki yaklaşımlarına bu milli zaruretler yön verecektir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk siyasi hayatındaki önemi ve gücü, seçimlerde aldığı oyla hesaplanmamalıdır. MHP, Türkiye’nin ve Türk milletinin gelecek sigortasıdır.

MHP dik durduğu sürece, Türkiye’nin milli birliğini sarsmak, bölünmez bütünlüğünü yıkmak, bölücü senaryoları hayata geçirmek mümkün değildir.

47 yıllık şerefli mücadele tarihimize bakıldığında şunlar görülecektir: MHP’nin siyasi pusulası hiç sapmamıştır. Fikri omurgası yara almamıştır.

Ülkücü - Milliyetçi Hareketi siyasi hesapları için kullanmak ve “Operasyon partisi” haline getirmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalmıştır.

7 Haziran seçimleri sonrası Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli nezdinde Türklüğü yıkmak için neden yollara düştüler? Sayın Genel Başkanımız neden hedef yapıldı? Kimler ülkücü camianın aklını bulandırma gayreti içine girdi. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a camiamızda sistemli bir şekilde kimler kara propaganda yaptı?  Bu kurulan oyunlar boşa çıkarıldı, tezgâhlar oyun kurucuların başına geçirildi.

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü devletin tüm ayar ve dengelerini gevşetmiş, milletimizin gelecekle ilgili tasavvurlarını zedelemiştir.

FETÖ, devlete virüs bulaştırmış; ahlak, hukuk, vicdan ve insan hakkı tanımamıştır. 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin defin ruhsatını hazırlayan kanlı, kirli ve küresel mihraklar FETÖ maşasıyla son darbeyi indirmek istemişlerdir. Amaç Türkiye’nin bölünmesi ve bölüşülmesidir. Amaç Türk vatanının paramparça edilmesi, Suriye ve Irak’a dönüştürülmesidir. Ve tüm hedefleri kapsayacak şekilde Anadolu’nun istilası planlanmıştır. Bu hain plan aziz Türk milletinin ve Türk milletinin doğal lideri Devlet Bahçeli’nin iradesiyle bertaraf edilmiştir.

Milliyetçi Hareket, 15 Temmuz’da olduğu gibi yine Türk milletinin yanındadır, Milliyetçi-Ülkücü Hareket sağlam ve taviz vermeyen bir tavır göstermektedir. Milliyetçi Hareket’e akıl verme küstahlığını gösterenler de şunu iyi bilsinler ki; Milliyetçi Hareket bir yerden akıl alacaksa o yer sadece ve sadece yüce Türk milletidir. Binlerce yıllık devlet geleneği mirasına sahip çıkan, iki bin yıldır her halükârda organize bulunan Türk milliyetçiliğini kendine temel düstur edinen partimiz engin tecrübesi ve sınanmış kadrolarıyla hiç kimseden akıl alacak değildir. Ancak vereceği çokça ders vardır.

MHP, Türklük ülküsüne sahip Ülkücülerin partisidir ve herhangi bir güç odağının değil büyük Türk milletinin hizmetindedir. Milliyetçi Ülkücü Hareket’in sağduyusu karşısında, camiamız üzerinden yeni partilerine taban devşirmeye çalışan siyaset bezirgânlarının elleri boş kalacaktır.

Sosyal medya üzerinden öncelikle kendilerine Ülkücü süsü verilen troller başta olmak üzere, köşe yazarları, dolma kalemler, satılık yorumcular çeşitli toplum mühendislikleriyle ülkücü camia üzerinde bir algı operasyonu yapma gayretindedirler.

Milliyetçi Hareket sahipsiz değildir. MHP’ye bir operasyon yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. MHP’yi şekillendirmek isteyenler bilmelidirler ki bedeli ne olursa olsun amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Son olarak 15 Temmuz askeri darbe girişimi bertaraf edilmişse de, yankı ve artçı sarsıntıları hız kesmeden, hatta artan oran ve kıvamda devam etmektedir. Partimizde bugün yaşananlar da bu kapsamda değerlendirilmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi, böylesi karanlık ve oldukça sıkıntılı dönemde devletinin ve milletinin yanında ne pahasına olursa olsun tavizsiz şekilde duracak, hiçbir gayri meşru oluşum veya çeteleşmeye aman vermeyecektir.

Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını korkusuzca savunmak, darbecilerin ve her türlü teröristin karşısında azim ve kararlılıkla milli duruş sergilemek Milliyetçi Hareket Partisi’nin 47 yıllık misyonudur.

“Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgâr tayin eder.” Bu sebeple bağlı bulunduğun ağaçtan kopmamak gerekir ya da bu kopuşun kendini rüzgâra teslim etmek olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Yolun sonunda bir oraya, bir buraya savrulmak vardır.

Rahmetle andığımız merhum şairimiz Arif Nihat Asya'dan mülhem diyebiliriz ki, biz ışığı önümüze aldık yürüyoruz, gölgemiz arkamızdan ister gelsin ister gelmesin.