Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın “İP Genel Sekreteri Aytun Çıray’ın partimizi ve Sayın Genel Başkanımızı hedef alan üslupsuz açıklamalarına” ilişkin yapmış olduğu basın açıklaması. 31 Ekim 2017
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın
“İP Genel Sekreteri Aytun Çıray’ın
Partimizi ve Sayın Genel Başkanımızı hedef alan
üslupsuz açıklamalarına” ilişkin yapmış olduğu basın açıklaması.
31 Ekim 2017

Ülkemizin geçtiği hassas durum göz önüne alınırsa Sayın Genel Başkanımız, liderimiz Devlet Bahçeli ve kadrolarını bir yerlerden emir almışçasına zafiyete düşürme gayreti sergileyen bazı mihraklar emellerine ulaşamamanın hırçınlığıyla saldırganlaşmaktadırlar.

Dün partimize izansızca laf atan Aytun Çıray isimli zat, bugün Sayın Genel Başkanımıza kin kusmaya devam etmiştir. Bu zatın da mensup olduğu partinin de nezdimizde yok hükmünde olduğu bilinmelidir.

Meşhur atasözüdür. “Keçiye içki içirmişler kurdun evini sormuş.” Belli ki partimize izansızca saldıranların kafası “İYİ”.

Gündeme gelmek adına partimize saldıran bu zata reklam için başka yollar denemesini tavsiye ederiz.

Aytun Çıray ve eski partisi CHP 7 Haziran sonrası bizi HDP ile bir araya getirmek istemiş, ancak eli kanlı katillerle bir araya gelmemizin mümkün olmadığını görünce Davutoğlu ile siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen “istikşafi” görüşmelerle aziz Türk milletini oyalamışlardır. MHP’yi kendi yaptıklarına suç ortağı yapma oyununa MHP düşmemiştir.

1 Kasım sonrası gökkuşağı koalisyonu gibi beş benzemez partimize adeta savaş ilan etmişlerdi. Çok şükür ki MHP’yi ele geçirme operasyonları ellerinde patlamıştır. Ancak bu durum Aytun Çıray’ın içinde ukde olmuş olacak ki yeni partisindeki ilk açıklamasında MHP düşmanlığını dışa vurmuştur.

Yine bu zat, 16 Nisan referandumuyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tek adamlık olarak nitelemekte bu hususta da Sayın Genel Başkanımızı suçlamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi tarihinin her döneminde Türk milletinin, devletimizin, memleketimizin ihtiyaçları doğrultusunda, krizleri, sıkıntıları, tıkanıklıkları gideren, çözen bir tutum içerisinde olmuştur.

MHP bir büyük sorunu, ülkeyi felakete götürebilecek muhtemel bir gelişmeyi, son derece makul biçimde çözüme ulaştırmıştır. MHP, CHP'nin yaptığı gibi, fiili durum garabetinden rahatsız olmayıp mevcut düzenin devam etmesine seyirci kalsaydı, zaten gergin olan, tarihinin en zor ve sıkıntılı dönemini yaşamaya mahkûm edilen ülkemiz çok daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalacaktı. Nitekim Sayın Genel Başkanımız ülkenin gidişatından duyduğu derin endişeyi dile getirmiş ve bu şekilde yola devam edilmesinin getireceği yıkımların önünü kesmek için irade koymuştur.

MHP, ülkesine, milletine, devletine, bayrağına, imanına sahip çıkmıştır. Türk milleti de, bunu böyle görüp, böyle değerlendirmiş ve referandumda evet demiştir.

Aytun Çıray, bu nedenle komisyonda çalışamadığını ifade etmektedir. Elinizden tutan mı vardı da çalışamadınız Sayın Çıray? Dileyen vatandaşlarımız tbmm.gov.tr adresinden bu zatın meclis çalışmalarına bakabilirler. Kaç önerge vermiş, kaç kez söz almış, meclisin imkânları ölçüsünde neden bu bahsettikleri konuları meclis gündemine taşımamıştır?

Bu zata göre; MHP iyi partiye çok vakit ayırıyormuş. İP’nin en büyük iyiliği Milliyetçi Hareket Partisi'ne olmuştur. Bugüne kadar MHP içinde “İyi rol” yapan kim varsa, hepsi gitmiş orada tek çatı altında toplanmıştır.

Bu zat bir de utanmadan, Sayın Genel Başkanımızın memleket meselelerine zaman ayırmasını tavsiye etmektedir. Genel Başkanımızın bu memleketin meselelerine ayırdığı zamanının zekâtı sizlerin alayına bir ömür yetecektir.

Aytun Çıray, MHP’yi sorgulayacağına, kendi partisine yöneltilen sorulara cevap aramalıdır.

İP “eşit vatandaşlık” açılımını teröristbaşı Öcalan'dan mı almıştır?

Teröristbaşı Öcalan ve HDP’nin hazırladığı ve Dolmabahçe görüşmelerine taşıdıkları madde içindeki ifadeler, birebir İP’nin parti programıyla örtüşmektedir.

Teröristbaşı Öcalan, terör sahnesine çıktığı günden bu yana tüm yazılarında, taleplerinde, raporlarında “eşit vatandaşlık” tanımı üzerinde durmuştur.

Bir yerlerden icazet alarak siyasette var olmaya çalışan, beraber yola çıktığı yol arkadaşlarını hiçbir sebep yokken defalarca satan yabancı hayranları, dış destek ve icazetli hamakat kadroları milletin kararlılığı karşısında duramayacaktır. PKK ile kol kola, FETÖ ile dip dibe “iyi”siniz tabi.