Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Sayın Celal ADAN’ın yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 9 Mayıs 2018
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili
Sayın Celal ADAN’ın yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.
9 Mayıs 2018

 

Bizim dışımızda kurulan ittifakları, milletimizin istiklal ve istikbalini düşünenler tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı’nı karıştıranlar, Milliyetçi Hareket Partimizin sergilediği duruşu anlayamazlar. Gayesi ne yapıp edip barajı geçmekten ibaret olanlar; bizim vatanın selameti için oluşturduğumuz milli cepheyi anlayamazlar. MHP ve AK Parti birlikte hareket etme zemini oluşturmaya başladıklarında ortada bir seçim gündemi yoktu. Tek gündem devletin bekâsı olduğu karanlık bir gecede bu ittifakın temeli atılmıştır. Memleketi işgal etmek isteyen istilacıların taşeron fedaileri ayaklanmış ve bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanını, meşru hükûmetini hedef almıştır. Sayın Genel Başkanımızın bu noktada aldığı tavır, gösterdiği net duruş ise Cumhur İttifakı’nın ruh kökündeki temel koddur. Bizim ittifakımız 15 Temmuz’daki FETÖ kalkışmasını paramparça eden direnişten ilham almıştır.

Bizim ittifakımız; millet için taşın altına elini değil, gerektiğinde gövdesini koyanların; o gece sağa sola bakmadan, “hele bir bekleyelim” demeden haykırabilenlerin ittifakıdır. Bir yerlere sığınanların, 15 Temmuz’la alakalı kanaatlerini o gece söylemekten aciz kalanların; bu heyecanı ve imanı anlamaları mümkün değildir.

Bizimkisi onların ortaklığı gibi kelle hesabı üzerinden değil; kelle koltukta kurulmuş bir ittifaktır. 15 Temmuz’un akabinde memlekete saldırmak için yine pusuda bekleyen karanlık güç odaklarının planlarını bozan hamledir.

Bizim ittifakımız gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için kurulmuştur. Oy kaygısıyla değil; vatan kaygısıyla, vatanın aleyhine kurulan oyunları dağıtmak amacıyla kurulmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talip olduğu asıl makam, Türk milletinin gönlüne taht kurmaktır. Bunu da çoktan başardığı aşikârdır.

Memleket yangınlar içindeyken bir araya gelen ve Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” Dolayısıyla Cumhur İttifakı; Kuvayı Milliye’nin bugünkü temsilcisidir.

Siyasi sahada adını Cumhur İttifakı koyduğumuz milli ve yerli cephe; giriştiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Güçlü ve büyük Türkiye için attığımız her adımda milletin desteği ve Allah’ın yardımıyla başarı da peşimizden gelmiştir. 15 Temmuz bunun ispatıdır.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı bunun ispatıdır. Yine aynı ümit ve iman ile 24 Haziran’daki seçimlerin de bunun bir başka ispatı olacağına inancımız tamdır. 24 Haziran’dan sonra; kazanan yine Türkiye sevdalıları olacaktır, kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır.