Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin YILIK’ın “Elmalı Davası” olarak bilinen olayla ilgili yaptıkları yazılı basın açıklaması. 30 Haziran 2021
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Dr. Pelin YILIK’ın
“Elmalı Davası” olarak bilinen olayla ilgili
yaptıkları yazılı basın açıklaması.
30 Haziran 2021

 

Son günlerde yaşanan ve özellikle Elmalı davası olarak bilinen vahim,  içimizi acıtan, yüreklerimizi titreten olay neticesinde çocuklarımızı korumak,  kollamak toplumdaki her bireyin ve dahi tekraren vurgulamak isterim ki devletimizin birincil önceliğidir. Söz konusu olayda olduğu gibi cinsel istismarın tespit edildiği andan itibaren hem tespiti yapan kolluk kuvvetleri hem de nihai kararı oluşturacak yargı mercileri hassas bir şekilde ve en ince ayrıntısına kadar olayı araştırmalıdırlar. 

Olayın ortaya çıktığı andan itibaren en kısa sürede faillere en ağır cezanın verilmesi, bu sebeple, cinsel istismar, kadına karşı şiddet gibi toplumun genelini ilgilendiren davaların öncelikle ve ivedilikle çözüme kavuşturulması en büyük temennimizdir. 

Bir yandan tespit edilen vakaların en kısa sürede cezalandırılması gerekirken, bir yandan da bu tür olaylarla bir daha karşılaşmamak adına, çocuk ve gençlerimizi korumak için yapılması gerekenlerin değerlendirilerek,  çözüm yollarının hızlıca yürürlüğe konulması gerektiği inancındayız. 

Sayın Genel Başkanımızın da defalarca üzerinde durduğu gibi bu tür suçlarla ilgili kalıcı ve köklü önlemleri almak ertelenemez bir mecburiyettir. 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak toplumu derinden yaralayan cinsel istismar fiillerini ve faillerini en sert ve en kuvvetli şekilde kınıyoruz. Çocuklarımızın bu tür sapkın davranışlara maruz kalmaması adına yapmış olduğumuz çalışmalarla birlikte, bu minvalde gerçekleştirilecek her düzenlemeyi, atılacak her adımı en güçlü şekilde destekleyeceğimizi ifade ediyoruz.