DEVLET BAHÇELİ

Basın Açıklaması : 15 Eylül 2012

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Etimesgut Belediyesi Şehir Meydanı Açılış Töreni’nde yapmış oldukları konuşma. 14 Eylül 201215 Eylül 2012Belge Sahibi :
 
DEVLET BAHÇELİOSMANİYE Milletvekili
Detay İçin Tıklayın

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
Etimesgut Belediyesi Şehir Meydanı Açılış Töreni’nde yapmış oldukları konuşma.
14 Eylül 2012

 

Muhterem Misafirler,

Aziz Dava Arkadaşlarım,

Kıymetli Etimesgutlu Kardeşlerim,

Sayın Basın Mensupları,

Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Sizlerle bir arada olmaktan ve Etimesgut Belediyemizin başarılı ve takdire şayan eserlerinin açılışını yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Bugün, Selçuklu mimarisiyle inşa edilen 60 bin kişi kapasiteli ‘Şehir Meydanı’nı Etimesgutlu kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz.

Burada resmi tören ve bayramlar, fuar, konser, miting, kermes gibi organizasyonlar düzenlenecek, gönüller ve eller bu meydanda kaynaşacaktır.

Çok şükür Etimesgut Belediyemiz var gücüyle çalışmakta, bu güzel ilçemize samimiyet ve fedakârlıkla hizmet kazandırmaktadır.

Etimesgut’u her gelişimde daha ilerlemiş, daha gelişmiş ve daha mamur bir hale gelmiş olduğunu görüyor, bundan da oldukça kıvanç duyuyorum.

Başarılı, çalışkan ve dürüst belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini gösteren Belediye Başkanımız Sayın Enver Demirel Bey’i huzurlarınızda kutluyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin mahalli idarelerdeki vizyonu Etimesgut’ta idrak ve ispat edilmiş; insanımızla yatırımlar ve eserler kısa aralıklarla çok şükür buluşturulmuştur.

Baskılara aldırmadan, iktidar tahrik ve tuzaklarına kapılmadan Etimesgut Belediyesi yatırımlarını hayata geçirmiş, hizmetlerini kimseyi ayırmadan sunmuştur.

Partimizin Etimesgut ilçe başkanı ve değerli yöneticileri de, vatan ve millet şuuruyla hareket ederek, ulvi bir fikriyatın hizmetkârları olduklarını unutmadan Etimesgut’un büyümesi, sorunlarından arınması için mücadele etmişler, sorumluluk almışlar ve ter akıtmışlardır.

Bundan dolayı hem ilçe başkanımızı hem de her kademedeki dava arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarını artırarak sürdürmelerini istiyorum.

Ayrıca belediye meclis üyesi olarak görevlerini üstün bir adanmışlıkla yapan arkadaşlarıma ve tüm belediye çalışanlarına da teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

 

Değerli Etimesgutlu Kardeşlerim,

Muhterem Dava Arkadaşlarım,

Bugün aynı zamanda, 9.Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali de başlamaktadır.

Toplum hayatında gelenek, görenek ve adetlerin en güzel yansıdığı ve ortaya çıktığı ortamlar çeşitli törenler, festivaller ve kutlama günleridir.

Kültürün en önemli parçaları olan bu sosyal normlar; hayatımızı tanzim ettiği gibi, toplumsal denge ve uyumu da sağlamaktadır.

Bu itibarla milli kültürümüzün muhteviyatını, geride kalmış muhtelif yanlarını daha çok tanıtan ve yayan böylesi festivallere çok önem verilmeli ve mutlaka sahip çıkılmalıdır.

Bildiğiniz gibi bu Festival Afyonkarahisar’da 25 Mehmedimizin hayatına mal olan elim patlamadan dolayı bir hafta ertelenmiştir.

Bu son derece yerinde ve doğru bir karardır.

Zira Milliyetçi Hareket Partisi’nin yönetimi altında bulunan bir belediyenin müşterek acılara tercüman olması ve içtenlikle de paylaşması hem siyasetimizin hem de ilkelerimizin bir gereğidir.

Afyonkarahisar’daki vahim patlama hepimizi çok olumsuz etkilemiş, hepimizi hüzne gömmüştür.

Öncelikle, bu patlamanın kaza mı sabotaj mı olduğu konusunda görüş ayrılıklarıyla zaman geçirmektense tüm ihtimalleri hesaba katacak titiz bir çalışma ve inceleme sürecine ihtiyaç bulunmaktadır.

Peşin açıklamalardan kaçınarak, kamuoyuna yanlış ve yanıltıcı bilgi verilmemelidir.

Herkes patlamaya neden olan bir nedenin ipinden tutarken, 25 evladımızın kimliklerinin tespiti maksadıyla hala DNA çalışmaları devam etmektedir.

Bu acı ve dayanılmaz bir durumdur.

Anaların, babaların, bacıların, gelinlerin ve kardeşlerin tedirgin ve endişeli bekleyişleri devam etmektedir.

Şehit yakınlarımız, son görevlerini ifa etmek için yavrularının aziz naaşlarını beklemektedir.

Böylesi bir ortamda, meraklı bir askerin ihmali diyerek patlamayı bir kişiye yıkmanın ve işin içinden sıyrılma hazırlıklarının devlet yönetme ve iktidar olma sorumluluklarıyla bağdaşmadığı da ortadadır.

Diğer yandan sabotaj iddialarına bel bağlayarak kafaların bulanmasına ve kaygıların artmasına yol açan siyasi zihniyetlerin doğru ve tutarlı bir güzergâhta olmadıklarını ifade etmeliyim.

Afyonkarahisar’daki patlamada tüm ihtimaller göz önüne alınmalı, adli ve idari soruşturma tamamlanarak aziz milletimizle paylaşılmalıdır.

Ve sorumlu her kim ya da kimlerse mutlaka hesap vermelidir.

Bu vesileyle Afyonkarahisar’da şehit düşen evlatlarımıza, son günlerde terör saldırılarıyla hayatlarını kaybeden asker ve polislerimize Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum.

Saygıdeğer ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dileklerimi tekrarlıyorum.

 

Değerli Misafirler,

Biz ortak sevinçlerimizle olduğu kadar kayıp ve kederlerimizle de bir olduk, beraberlik havasını soluduk.

Şemdinli’de toprağa düşen evladımızın Fatiha’sı Edirne’de okundukça, Beytüşşebap’ta vurulan kahramanımızın yası Trabzon’da tutuldukça ve Afyonkarahisar’da son nefesini salâvatla veren kardeşimizin duası Yozgat’ta yapıldıkça Allah’ın izniyle bizi kimse yenemeyecek, kimse teslim alamayacaktır.

Ahlaki ve manevi değerlerimizle, milli ve estetik hasletlerimizle, tarih ve kültür kaynaklarımızla yaşayan ve daima yaşayacak olan kutlu millet varlığını savunduk, sahiplendik ve mensubu olmaktan şeref duyduk.

Milleti ayrılmaz bir bütün gördük, insanımızın kardeş olduğunu bildik ve aynı kader çizgisinin hepimizi kuşattığını aklımızdan hiç çıkarmadık, çıkarmaya da niyetli değiliz.

Biliyoruz ki, bu mukaddes vatan coğrafyasında birlikte yaşamaktan başka çaremiz yoktur.

Son yurdumuzda Türk milletini ayakta tutmaktan başka makul ve meşru bir seçeneğimiz bulunmamaktadır.

Tarihimiz bunu gerektirmekte, ecdadımızın muhterem emanetleri bunu şart koşmaktadır.

Ne olursa olun, fitnenin galibiyetine müsaade etmemeliyiz, etmeyeceğiz.

Kanla, şehitle çözülmeyi dayatmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz, kardeşlik yolundan ayrılmayacağız.

Aslından ve anlamından koparılan demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış sözleriyle aramıza hendek açmaya, önümüze kuyu kazmaya çalışanlara dün 91.yıldönümünü kutladığımız Sakarya Meydan Muharebesi ruhuyla cevap vereceğiz ve bundan da yorulmayacağız.

Bu itibarla köksüz ve kimliksiz kiralık terör çetesinin mayınla, bombayla ve provokasyonla sonuç alması mümkün değildir.

Bölücülüğe destek çıkanların, katilleri kucaklayarak himaye edenlerin, terör baronlarının, yıkım ve çöküş müdavimlerinin, kan işportacılarının başarı şansı yoktur, asla da olmayacaktır.

Bunu sizlerden aldığım güç ve inançla söylüyorum.

Bunları sizlere güvenerek, milli vicdanlarınızın kudretine itibar ederek ifade ediyorum.

Etimesgut var olduğu müddetçe, milliyetçi ve vatansever Seymenler başkent Ankara’ya sahip çıktığı sürece Türkiye Cumhuriyeti yaşayacak, Türk milleti ebediyete kadar inşallah var olacaktır.

 

Muhterem Misafirler,

Değerli Etimesgutlu Hemşerilerim,

Ülkemizde ve komşu coğrafyalardaki siyasi ve sosyal iklim her geçen gün daha da bozulmaktadır.

ABD’de gösterime giren bir filmde Peygamber efendimize hakaret içeren ifadelerin bulunması Libya’dan Yemen’e kadar Ortadoğu’yu bir kez daha karıştırmış ve kana bulamıştır.

11 Eylül günü, Libya’nın Bingazi kentinde düzenlenen bir saldırıda ABD’nin Trablus büyükelçisi ile 3 diplomatı katledilmiştir.

Kimden gelirse gelsin bu terör saldırısını şiddetle kınıyorum.

Ne var ki İslam karşıtı hasmane eğilimleri, yüce Peygamberimize belirli aralıklarla yapılan hakaretleri ve bunların taraflarını lanetliyorum.

Peygamber efendimizi hedefine alan ve saldırgan bir tutum izleyen Haçlı kampanyası, Müslüman âleminde yeni bir tezgâhın içinde ve hedefindedir.

Buna dikkat etmek ve kışkırtmamalara gelmeyerek soğukkanlılığı korumak gerekmektedir.

Peygamberimize yönelik küçük düşürücü söz ya da benzetmeler tıpkı bumerang gibi önce sahibini vuracaktır.

Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş efendimize hakaret kesinlikle ifade özgürlüğü veya temel insan hakları bağlamında izah edilemeyecektir.

Açıktır ki, Peygamberimize farklı vasıtalarla yapılan saldırılar, öncelikle Müslümanlara ve İslam dinine duyulan derin düşmanlık tortularının eseri ve sonucudur.

Bölgemizden başlayarak halka halka medeniyetler ve dinler cepheleşmesini dünyanın her köşesine yaymaya çalışanlar büyük bir yanlış ve aymazlığın içindedir.

Bu itibarla yeni bir çatışma ve kaos dalgasının doğmaması için herkes hassas ve duyarlı olmalıdır.

Kaldı ki yeni bir gerilim sürecini, kapışma ve sert kutuplaşma dinamiklerini ne bölge insanının ne de yorgun yerkürenin taşıma ve göğüsleme ihtimali vardır.

Etimesgut’tan, Peygamberimize hakaret eden filmi, yapımcılarını kınıyor; yangın büyümeden hatalarından dönerek özür dilemelerini beklediğimizi duyurmak istiyorum.

Bu duygularla konuşmama son vermeden önce 9.Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin güzellikler içinde geçmesini temenni ediyorum.

Açılışını yaptığımız Şehir Meydanı’nın Etimesgutlu kardeşlerime hayırlı olmasını diliyor; fikir, sanat, beraberlik ve kucaklaşma ışığının hiç sönmediği şenlik alanı olmasını niyaz ediyorum.

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum.

Sağ olun, var olun.

Ne Mutlu Türküm diyene.

 

DEVLET BAHÇELİ Tarafından Yapılan Basın Açıklamaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın, “Milletvekili Adayı Değerlendirme ve Tespit Komisyonu” kurulduğuna dair yaptığı açıklama. 13 Mart 202313 Mart 2023Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Sayın İsmail Faruk Aksu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında İstanbul Silivri’de yapmış olduğu konuşma. 26 Mart 202226 Mart 2022Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “E.Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu” hakkında yapmış olduğu açıklama. 5 Nisan 202105 Nisan 2021Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın Uşak – Eşme’de meydana gelen olay nedeniyle yaptığı açıklama. 3 Haziran 201903 Haziran 2019Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın “Partimize saldıran CHP Genel Başkanı ve sözcülerine cevaben” yapmış olduğu basın açıklaması. 22 Eylül 201822 Eylül 2018Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şefkat ÇETİN’in, Sayın Devlet Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlığı’ndaki 20. Yılı dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklaması. 5 Temmuz 201705 Temmuz 2017Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 20 Mayıs 201624 Mayıs 2016Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin “Suudi Arabistan ile Birlikte Yapılması Gündemde Olan Kara Operasyonuna” yönelik yaptıkları yazılı basın açıklaması. 13 Şubat 201613 Şubat 2016Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, TBMM Grup Toplantısında yapmış oldukları konuşma. 9 Şubat 201609 Şubat 2016Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, TBMM Grup Toplantısında yapmış oldukları konuşma. 17 Şubat 201517 Şubat 2015Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, TBMM Grup Toplantısında yapmış oldukları konuşma. 3 Şubat 201503 Şubat 2015Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın “Sultan Alparslan Gazi ve ordusunun 16 Ağustos 1064’te Anı Kalesini fethine ve partimizin bu tarihi olay anısına tedavül para basılması müracaatına” ilişkin yaptıkları yazılı basın açıklaması. 16 Ağustos 201416 Ağustos 2014Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şefkat ÇETİN’in, Cumhurbaşkanlığı seçiminden fiili başkanlık ve federatif sistem çıkarmaya çalışanlar hakkındaki yazılı basın açıklaması. 9 Temmuz 201409 Temmuz 2014Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 10. Dönem Sertifika Töreninde yapmış oldukları konuşma metni. 14 Haziran 201414 Haziran 2014Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin “İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” münasebetiyle seçim çalışmaları esnasında Aydın’dan yayımlamış oldukları mesajı. 12 Mart 201412 Mart 2014Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Yapılması Planlanan Bazı Değişikliklerle” ilgili yaptıkları yazılı basın açıklaması. 21 Şubat 201421 Şubat 2014Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, TBMM Grup Toplantısında yapmış oldukları konuşma. 18 Şubat 201418 Şubat 2014Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, Mahalli İdareler Seçimi “MHP Seçim Kampanyası Tanıtım Toplantısı”nda yapmış oldukları konuşma. 8 Şubat 2014.08 Şubat 2014Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 9. Dönem Sertifika Töreninde yapmış oldukları konuşma. 11 Ocak 201411 Ocak 2014Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen iftar programında yapmış oldukları konuşma. 2 Ağustos 201303 Ağustos 2013Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Gaziantep Milletvekili Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “Başbakan Erdoğan’ın MHP’yi hedef alan iftiraları” üzerine yapmış olduğu basın açıklaması. 28 Nisan 201328 Nisan 2013Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Adana İncirlik Üssü’nde Görev Yapan Bir Grup ABD Askerinin Kutsal Değerlerimize Karşı Yaptıkları Saldırı ve Hakaretlerle İlgili” yaptıkları basın açıklaması. 10 Ocak 201310 Ocak 2013Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Öğretmenler Günü münasebetiyle parti genel merkezinde yapmış oldukları konuşma metni. 23 Kasım 201224 Kasım 2012Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, TBMM Grup Toplantısında yapmış oldukları konuşma metni. 2 Ekim 201202 Ekim 2012Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin, Dil Bayramı münasebetiyle yayınlamış oldukları mesajı. 26 Eylül 201226 Eylül 2012Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Türk Halk Müziği Sanatçısı Sayın Neşet Ertaş’ın Vefatı” münasebetiyle yayınladıkları taziye mesajı. 26 Eylül 201226 Eylül 2012Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Etimesgut Belediyesi Şehir Meydanı Açılış Töreni’nde yapmış oldukları konuşma. 14 Eylül 201215 Eylül 2012Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde Meydana Gelen Terör Saldırısı” hakkında yaptığı basın açıklaması. 3 Eylül 201203 Eylül 2012Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “30 Ağustos Zafer Bayramı” münasebetiyle yayınladıkları mesajı. 29 Ağustos 201229 Ağustos 2012Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Kadir Gecesi Münasebetiyle” yayınladıkları mesaj. 14 Ağustos 201214 Ağustos 2012Detay İçin Tıklayınız
Genel Başkan Yardımcısı, Yozgat Milletvekili Sayın Sadir DURMAZ’ın “Başkanlık Sistemi” ile ilgili olarak yaptıkları yazılı basın açıklaması. 12 Mayıs 201212 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
14 Şubat 2012 - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin, TBMM Grup Toplantısında yapmış oldukları konuşma14 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
10.02.2012 - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin "Gündemdeki MİT-KCK İlişkileri Hakkında ileri sürülen İddialar" hakkında yaptıkları yazılı basın açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin varlığında söz sahibi olan bazı çevrelerin, dokuz yıllık iktidar yıllarında gücün zirvesine tırmandıkları ve bundan sonra, haricindekilerle vuruşarak kendi siyasal alanlarını inşa etme yoluna girecekleri görülmektedir.

13 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız