21.03.2011 - "Nevruz Bayramı" münasebetiyle yayınladıkları mesaj.
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin
"Nevruz Bayramı" münasebetiyle yayınladıkları mesaj.
21 Mart 2011

 

Güneşin koç burcuna girdiği ve gece ile gündüzün eşitlendiği gün olan ve Miladi Takvime göre 21 Marta tekabül eden yeni bir Nevruz Bayramına ulaşmanın sevincini milletçe yaşıyoruz.

Aynı ülkülere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acıya dayanmış, birlikte gülmüş, birlikte ağlamış, kıtalar arasında zafer naraları atmış, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar derin izler ve hatıralar bırakmış büyük Türk milleti Nevruz’a çok önemli anlamlar yüklemektedir.

Baharın lezzeti, rahmet pınarlarının çağlaması, toprağın uyanıp nimetlerini sunması şüphesiz Nevruz vesilesiyle olmaktadır.

Doğanın canlanışı, renk cümbüşünün gözlerimizi kamaştırması ve dostluğun, muhabbetin sıcaklığı bu dönemde belirginlik kazanmaktadır.

Nevruz asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmiştir.

Balkanlardan Orta Asya’ya kadar gönüllerin coşkusu, yüreklerin heyecanı, kalplerin huzuru Türk’ün bahar bayramıyla daha da güçlenmiş ve eşsiz güzelliklerini hepimize sunmuştur.

Bu kutlu bayramda bereket ve sevgi kenetlenmekte, dayanışma ve yardımlaşma bütünleşmekte, saygı ve nezaket iç içe geçmektedir.

Gerçekte Nevruz birlik ve beraberliğin gür ateşini körüklemekte, fitne ve nifaka geçit vermemektedir.

Temennim baharın uyanışını ve müjdesini haber veren Nevruz’un üzerimizdeki atalete son vermesi, milletimizi çepeçevre kuşatan belaların ve felaketlerin yok olması için değerli fırsatlar sunmasıdır.

Bilinmelidir ki, Nevruz’u rezil emelleri için bir fırsat olarak kollayan, bölünmenin, ayrışmanın provalarını yapan, kanlı eylemlerinin üstünü insan hakları ve özgürlük kamuflajıyla kapatan mihraklar, Türk milletinin birlikte ve kardeşçe yaşama konusundaki irade ve kararı karşısında tükenmekten başka bir şansları olmayacaktır.

Baharın müjdesini, zehirli eylemlerin ve küstahça meydan okumaların bir aracı olarak görenler ve buna içten içe destek olanlar mutlaka hak ettikleri cevabı alacaklardır.

Nevruz dolayısıyla farklılıkları özendirenlerin, yıkım projesi kapsamında anayasa değişiklikleriyle milletimizi parçalamanın ve Cumhuriyet’i tasfiye etmenin arayışında olanların akıllarını başlarına almalarında da sonsuz faydalar olacağı açıktır.

İhanet ne kadar dinç, cüretkâr, talepkar ve ısrarlı olursa olsun Türkiye’ye kendisini adamış, Türk milletini bir ve bütün yaşatma konusunda and içmiş olan vatanseverler hiçbir habis niyet ve faaliyete geçit ve izin vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle baharın habercisi olan bu yeni gün münasebetiyle, doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm vatandaşlarımın ve Türk-İslam âleminin Nevruz Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

Cenab-ı Allah’ın milletimize huzuru, mutluluğu, refahı ve kardeşçe yaşamayı nasip etmesini tüm içtenliğimle niyaz ediyorum.