30.08.2011 - "Ramazan Bayramı" münasebetiyle yayınladıkları kutlama mesajı.
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin
"Ramazan Bayramı" münasebetiyle yayınladıkları kutlama mesajı.
30 Ağustos 2011

 

Mübarek Ramazan ayının manevi hazzını, mehabetini ve kutsiyetini ibadetlerle idrak ederek bayrama ulaşmanın gönül huzurunu milletçe buruk da olsa yaşıyoruz.

Bir ay boyunca Cenab-ı Allah’ın rızasını kazanmak ve rahmetinden feyizlenmek için tuttuğumuz oruçlardan sonra, bayram günlerine kavuşmak muhatap olduğumuz vahim hadiselere rağmen yine de mutluluk vericidir.

Hayırlarla ve güzelliklerle müjdelenen Ramazan ayının kana bulandığı ve vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birliğine ve esenliğine hainler tarafından saldırılar düzenlendiği tüm berraklığıyla meydandadır.

Bölücü terör örgütü PKK’nın saldırıları elbette hepimizi derinden etkilemiş ve toprağa düşen şehitlerimizle yüreklerimiz yanmıştır.

Bu itibarla Ramazan Bayramı’na büyük bedeller ödenerek ve kayıplar verilerek gelinmiştir.

Millet ve devlet bekası için şehit olan bütün kahramanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimi tekrarlıyorum.

Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin bizim nezdimizde muhterem ve ayrıcalıklı bir yere sahip oldukları tartışmasızdır.

Bu bayramda onlara daha çok ilgi gösterilmeli ve acılarını hafifletmek için her türlü çaba ve özveri mutlaka sergilenmelidir.

Dileğim şehit ailelerinin, yetiştirdikleri yiğit evlatlarının eksikliğini en az hissedecek bir bayramı geçirmeleridir.

Bayramlar bizi birbirimize bağlayan, kucaklaşmayı ve hatırlamayı önceliğine alan müstesna ve mümtaz bir zamana işaret eder.

Küçüklere sevgi ve şefkatle yaklaşıldığı, büyüklerin hürmetle anıldığı ve ziyaret edildiği bayram günlerinin millet hayatında eşsiz bir yeri bulunmaktadır.

Yardımlaşmanın, dayanışmanın, ikramın ve paylaşmanın aziz milletimizin her hanesinde daha da belirginlik kazanması elbette bu bayram günlerinde gerçekleşmektedir.

Bayram münasebetiyle dargınlıkların bitmesi, küslerin barışması, dostlukların pekişmesi ve hasretlerin tükenmesi hem zorunlu, hem de doğal bir neticedir.

Vatanımızın her yöresinde; gülümseyen yüzler, sevinen kalpler, birleşen eller, dua eden diller eşliğinde kutlanacak bayram günlerinin, Türk milletinin içine düştüğü karanlık ve sancılı süreçten kurtulması için bir başlangıç olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz vatandaşlarımın ve Türk-İslam coğrafyasının Mübarek Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, ihtiyaç duydukları huzur, başarı, hoşgörü ve gelişmişlik seviyesine ulaşmalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.