Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin, Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof.Dr. Turan Yazgan’ın vefatı dolayısıyla yayınlamış oldukları başsağlığı mesajı. 22 Kasım 2012
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin,
Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof.Dr. Turan Yazgan’ın vefatı
dolayısıyla yayınlamış oldukları başsağlığı mesajı.
22 Kasım 2012

Hayatını Türklüğe, Türk Dünyasına ve Türk’e dair her şeye vakfeden; gönül, akıl ve dava insanı olarak büyük bir sevgi, ilgi ve hürmete layık görülen Prof.Dr. Turan Yazgan Hocamızın vefatı hepimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir.

Milletinin değerleriyle bütünleşmiş, dürüstlüğüyle temayüz etmiş, cömertliğiyle takdir toplamış ve inançları uğruna her mücadeleyi göze almaktan kaçınmamış olan Merhum Yazgan Türklüğün gurur sayfasında ilelebet kutup yıldızı gibi parlayacaktır.

Aynı zamanda günümüzün İsmail Gaspıralısı olarak da gösterilen Muhterem Hocamızın hatıraları, temennileri ve fikirleri her daim içimizi ısıtacak ve yolumuzu aydınlatacaktır.

Merhum Yazgan, 1980 yılında kurduğu Türk Dünyası Araştırmalar Vakfıyla Türklüğün geniş ve kutlu coğrafyasına nüfuz ederek müşterek ruh ve şuura; sanat, kültür, edebiyat ve sosyal alanlardaki tanıtım ve çalışmalarıyla muazzam katkılar sağlamıştır.

Ve Türk dünyasının ortak bir alfabede buluşması da onun en temel dilek ve beklentisi olmuştur.

Merhum Hocamızın, Türk ve dünya tarihine olan hâkimiyeti, dünün vakıalarını derin bir zekâ ve yorum süzgecinden geçirip bugünle ilişkilendirmesi, yalın ve anlaşılır bir üslupla düşüncelerini aktarması unutulmayacak vasıfları arasında yer almıştır.

Merhum Turan Yazgan Türk Dünyası sevdalısı olarak her daim saygı ve özlemle anılacaktır.

Bu düşüncelerle Merhum Hocamız Prof.Dr. Turan Yazgan’a Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, saygıdeğer ailesine, camiamıza ve Türk milletine sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun.