Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Miraç Kandili” münasebetiyle yayımladıkları mesaj. 25 Mayıs 2014
Ana SayfaAna Sayfa  

Genel Başkan

Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin
“Miraç Kandili” münasebetiyle yayımladıkları mesaj.
25 Mayıs 2014

 

Bugün, Efendimiz Hz. Muhammed’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya vasıl olmasını duayla idrak ediyoruz.

Miraç; manen yücelmenin, bedenen en yükseğe erişmenin, böylelikle ilahi lütuf ve ihsanla mükâfatlandırılmanın mucizevi halidir.

Aynı zamanda ilahi huzura yakınlaşmanın, yüce kata yaklaşmanın muhteşem izah ve ispatıdır.

İsra ve Miraç hadisesi yükselişin, buluşmanın nur ve rahmet deryasında doğuşun ve âlemleri kavrayan kutlu doğruluşun ulvi serüvenidir.

Miraç Kandil; manevi ikram, ihsan ve müjdelerle dolu muazzam bir yolculuğun gönülleri, kalpleri ve insanlığın sönmeyen yüz tutmuş umutlarını aydınlatmıştır.

Milletçe afet ve felaketlerden dolayı zor günler geçirdiğimiz, birbirini takip eden sıkıntı ve sorunlar yaşadığımız bir dönemde Miraç’ın huzur ve esenliğimizi alçaklardan zirvelere yükseltmesini ümit ediyorum.

Sosyal ve toplumsal yaraları deşip kanatmakla meşgul olanların mahcubiyet, mağlubiyet ve hayal kırıklığıyla malul olmalarını diliyorum.

Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın Miraç’ın aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak toparlanmayı sağlayacağına inanıyorum.

Gerek ülkemizdeki, gerekse de din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın değişik coğrafyalardaki hüzün ve acılarının tekerrür etmemesi Miraç mucizesinin iyi anlaşılmasına bağlıdır.

Bereketsizliğin kol gezdiği, kaza ve belaların sıklaştığı, afet ve anlaşmazlıkların yoğunlaştığı bugünlerde birbirimize yaklaşmanın, manevi sorumluklara vefanın, insani değerlere sadakatin önemi çok fazladır.

Şunu bilmek lazımdır ki Miraç; tefrikaya karşı birliğin,  bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur.

Zamanlar üstü bu aziz yolculuk manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yâd edilecektir.

Bu düşüncelerle büyük milletimizin ve Türk-İslam aleminin Miracının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.

Soma’da, bir maden ocağında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza ve Bosna-Hersek’teki sel ve su baskınından dolayı vefat eden kardeşlerime rahmet, yaralananlara acil şifalar temenni ediyorum.

Ayrıca 24 Mayıs Cumartesi günü, Çanakkale’nin batı açıklarında gerçekleşen depremden dolayı yaralanan ve zarar gören vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Allah’tan görünür ve görünmez kaza ve musibetlerden milletimizi ve insanlığı esirgemesini diliyorum.