Milliyetçi Hareket Partisi
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

: 29 Nisan 2011

Milletvekili Adaylığından istifa eden Adaylar Hakkında29 Nisan 2011

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili
Sayın Faruk Bal'ın yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.
29 Nisan 2011

 

Bilindiği gibi, Adana 1. Sıra Milletvekili adayı Recai Yıldırım ile Kırşehir 1. Sıra Milletvekili adayı Metin Çobanoğlu hem milletvekili adaylığından hem de partideki görevlerinden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatı ile istifa etmişlerdir.

İstifa dilekçeleri Yüksek Seçim Kurulu kayıtlarına girmiştir.

Adı geçen şahısların isimlerinin,  aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından 25.04.2011 tarihi itibariyle kesinleştirilmiş olması ve 29.04.2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmış olması nedeniyle aday listelerinden çıkarılması mümkün olmamaktadır.

2839 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun Adaylıktan istifa ve ölüm başlıklı 25. maddesinde:

“Aday listelerinin kesinleştiği tarihten, oy verme günü saat 17.00'ye kadar ölüm veya istifa nedeniyle aday listelerinde meydana gelecek eksilmeler, listelerin tamamlanmasını gerektirmez. Ancak, aday listelerinde yukarıdaki nedenlerle boşalma olması halinde listedeki adaylar liste sırasına göre kaydırılmak suretiyle boşalan yerler doldurulur.” Hükmü bulunmaktadır.

Aday listeleri kesinleştiği için istifa eden adayların yerine yeni aday göstermek yasa gereği mümkün değildir.

Ancak, istifa eden şahısların milletvekili seçilmeleri de mümkün değildir.

Bu durumda yukarıya çıkarılan ilgili yasa metninin ikinci cümlesinde de açıkça belirtildiği gibi listedeki adaylar liste sırasına göre kaydırılmak suretiyle boşluk doldurulacaktır.

Yani ikinci sıradaki aday birinci sıraya kaydırılacaktır.

Diğer sıradaki adaylar da aynı şekilde yukarıya doğru kaydırılacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur.

FARUK BAL : Basın Açıklamaları

7 Haziran Seçimleri Sonuçları

7 Haziran seçimleri sonuçlarından ziyade AKP iktidarının devlet gücünü, yetkisini ve kamu kaynaklarını partisi lehine oy avcılığında kullanması ve seçim güvenliğini sağlayamaması açısından ibret alınacak bir şekilde demokrasi tarihimizde yerini aldı.

08 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Seviye Belirleme Sınavına Girecek Öğrenciler Başarılar03 Haziran 2011Detay İçin Tıklayınız
Milletvekili Adaylığından istifa eden Adaylar Hakkında29 Nisan 2011Detay İçin Tıklayınız
TCK'nın 301. maddesinde yapılması öngörülen değişiklik teklifi hakkında17 Nisan 2008Detay İçin Tıklayınız
Milletvekili Bulunamadı
 
Değerli ziyaretçimiz
Aradığınız milletvekiline ait bilgi bulunamamıştır.