Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin YILIK’ın “Dünya Otizm Farkındalık Günü” münasebetiyle yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 2 Nisan 2022
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin YILIK’ın
“Dünya Otizm Farkındalık Günü” münasebetiyle yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.
2 Nisan 2022

 

 

2 Nisan tarihi Birleşmiş Milletler tarafından Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve Otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Günü” olarak ilan edilmiştir.

Beynin yapısını veya işleyişini etkileyen ve bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülen Otizm Spektrum Bozukluğu; düşünme, hissetme, dil ve başkalarıyla ilişki kurma becerisinde problemler yaşatan karmaşık bir nöro-gelişimsel durumdur. Ağırlıklı olarak belirtileri yaşamın ilk üç yılında görülen otizm, özellikle aileler tarafından zamanında fark edilip; ne kadar erken tanı ve tedaviye başlanırsa o kadar olumlu sonuçlar alınacağı da önemli bir gerçektir.

Otizmin tıbbi tanısının konulması aşamasında tavsiye edilen uygulamalar, çocuk doktoru, psikolog, psikiyatri uzmanı, nörolog, dil ve konuşma terapisti ve iş-uğraşı terapisti gibi uzmanları içeren farklı disiplinlerden bir araya gelen bir ekibin bilimsel yaklaşımıdır.

Otizm ismi aynı olsa bile her çocukta farklı belirtilerle görülebilir, her çocuğun klinik görünümü, tedavisi ve ilerleyişi aynı olmaz. En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik özel eğitimdir.

Otizm spektrum bozukluğu riski taşıyan ve gösteren bireylerin; gelişimlerini desteklemek için daha yoğun ve nitelikli özel eğitim programlarına ihtiyaçları vardır.

Otizmli bireylerimizin ihtiyaçlarını iyi analiz edip, bu hassasiyetlere dair çalışmalarımızı titizlikle sürdürmekteyiz. Bu vesile ile 2 Nisan tarihinin ve devamında nisan ayı boyunca otizm spektrum bozukluğuna dair yapılacak çalışmaların toplumumuzda gerekli farkındalığı yaratması açısından önemli bir vesile olmasını temenni ediyor, otizmli çocuklarımıza, yetişkinlere ve ailelerine sağlıklı bir yaşam diliyorum.