Milliyetçi Hareket Partisi Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin YILIK’ın “Engelliler Haftası” münasebetiyle yapmış olduğu yazılı basın açıklaması 11 Mayıs 2022
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu
Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin YILIK’ın
“Engelliler Haftası” münasebetiyle yapmış olduğu yazılı basın açıklaması
11 Mayıs 2022

 

Engelliler Haftası her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan özel bir farkındalık haftasıdır. Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, bu konuda toplumsal farkındalığı arttırmak, onları daha iyi anlayabilmek ve toplumsal yaşama en üst düzeyde katılımlarını sağlamak anlamında önemli bir haftadır.  

Engel sözcüğünün oluşturduğu olumsuz algının bireyde değil, oluşturulan düzen ve yaşam alanlarının olumsuz şartlarından kaynaklandığını belirtmek gerekir. Engelli bireylerimizi bulundukları toplumun önemli ve ayrılmaz bir parçası olarak görmekteyiz. Özel gereksinimli kardeşlerimizin beklentilerini ve ihtiyaçlarını büyük bir hassasiyetle değerlendirmekte ve ona göre bir yol haritası çizmekteyiz.

Bu bakış açısıyla engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin oluşabilecek olumsuz durumlarda hangi zorlukların içerisinde yer alacaklarını bilme ve hissetme adına önemli bir farkındalığa sahip olduğumuzu ifade etmek isterim. 

Engelli kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın ve bireylerimizin karşılaştıkları toplumsal sorunları gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde içselleştirmekte ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmekteyiz. Engelli kardeşlerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını bilip, bunlara çözüm aramak tüm toplumumuzun ortak sorumluluğudur. 

Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin de ifade ettiği gibi “Tedavisi mümkün olmayan asıl engelin, asıl engelliliğin buz tutmuş vicdanlarda, sığ politikalarda ve art niyetli zihinlerde olduğunu, bunun dışındaki her engelin aşılacağını biliyor ve buna canı gönülden inanıyorum” sözleri çerçevesinde engelleri ve olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik etkili ve önemli çalışmalarımızla değerli kardeşlerimizin her daim destekçisi olacağımızı belirtiyor, en içten duygularımla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyorum.