Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Batman - Sason’da yapmış olduğu konuşma. 27 Ağustos 2022
Ana SayfaAna Sayfa  

TAMER OSMANAĞAOĞLU

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili
Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun
“Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Batman - Sason’da yapmış olduğu konuşma.
27 Ağustos 2022

 

Saygıdeğer Milletvekillerim, Kıymetli MYK Üyelerim, Değerli İl Başkanım, İlçe Başkanlarım;

Omuz omuza yürümekten şeref duyduğum, havayı teneffüs etmekte huzur bulduğum, varlıklarıyla ve duruşlarıyla her zaman cesaret bulduğum değerli dava arkadaşlarım, sizleri saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla uzunca bir süredir gerçekleştirilen Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anadolu temalı programlarımız, Genel Merkezimizin koordinasyonunda başarılı bir şekilde devam etmektedir.

Bu kapsamda Batman’da olmaktan, siz değerli hemşerilerimle hasret gidermekten, siz kıymetli dava arkadaşlarımızla dertleşme fırsatı bulmaktan dolayı ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade etmek isterim.

Sözlerimin başında; huzurunuza gelmek için yola çıkmadan evvel ziyaret ettiğim Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin, sizlere iletilmek üzere emanet ettiği selamlarını yüksek müsaadelerinizle arz etmek isterim.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım;

Şüphesiz devletimiz, 99 yıllık Cumhuriyet tarihimiz boyunca hiç rastlamadığımız tehditlerle karşılaşmakta, milletimiz ise binlerce yıllık tarihi boyunca hiç tanık olunmayan tehlikeli olay ve gelişmelere muhatap bırakılmaktadır.

Özellikle 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişimiyle birlikte hain emel sahiplerinin bir arada olduğu ortaya çıkmış, millet ve devlete hasım çevrelerin nasıl bir işbirliği yaptığı net bir şekilde ortalığa saçılmıştır.

Zalimlikte sınır tanımayanlar küfre bekçilik yapanlarla el sıkışmışlar Türk milletinin geleceğini tehlikeye atmaktan çekinmemişlerdir.

Şükürler olsun ki onlarca yıldır birliğimize ve dirliğimize vurulmak istenen darbenin karşısında sıra dağlar gibi duran Türk milleti yine ferasetiyle ortaya çıkmış, duruşuyla düşmanını bile kendisine gıptayla baktırmayı bilmiştir.

İşte gösterilen bu irade Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Genel Başkanlığındaki Milliyetçi Hareket Partisinde karşılık bulmuş, Cumhur İttifakının temellerini oluşturmuştur.

Türk milletinin çağrısı kulaklarımızda çınlamış, bu çağrı “Önce Ülkem ve Milletim” düsturuyla vatana adanmış ömrün ete kemiğe büründüğü Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’de karşılık bulmuştur.

 Bu sebepledir ki suçlandık, bu sebepledir ki eleştirildik, bu sebepledir ki akıl almaz ithamlarla karşılaştık.

Bizi eleştirenlere, MHP’ye kin ve nefret kusanlara kucak açanlara, kutuplaşmadan ve ayrışmadan medet umanlara huzurunuzda, Batman’dan soruyorum:

  • Al bayrağımızı düşürmeyeceğiz dediğimiz için mi suçluyuz?
  • İstiklal Marşımızı susturmayacağız dediğimiz için mi suçluyuz?
  • Ezanın kesilmesine müsaade etmeyeceğiz dediğimiz için mi suçluyuz?
  • Kardeşliğimiz bozulmasın, milletimiz güçlü olsun, Allah bizleri ecdada karşı mahcup etmesin dediğimiz için mi suçluyuz?
  • Yoksa gelecek nesillere; hem ekonomik, hem siyasi, hem de yerli ve milli savunma sanayi ile tam bağımsız bir Türkiye bırakmak istediğimiz için mi suçluyuz?

Açık bir yüreklilikle söylüyorum:

Eğer buysa suçumuz biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz.

Daha açık bir ifadeyle;

-  Biz Türkiye’ye layık görülen dayatmaları reddetmek için varız.

-  Biz Türk milletinin birlik ve beraberliğini yok etmeye çalışanlarla korkusuzca mücadele etmek için varız.

-  Bin yıllık kardeşliği ebediyete kadar sürdürmek için varız.

Bu sebeple; Teröristlerle, darbecilerle, fitnecilerle, devlet içinde veya kıyısında yuvalanmış hainlerle mücadelede, devletimizin de hükümetimizin de sonuna kadar yanındayız.

Biliyor ve inanıyoruz ki; ilk siperimiz Çanakkale, son kalemiz ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir, Cumhur İttifakıdır!

Bu sebepledir ki Cumhur İttifakını önemsiyor, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ehemmiyetine dikkat çekiyoruz.

Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi neleri başardı, nereden nereye gelindi, lütfen hatırlayınız. Hatırlatınız!

  • ·Güvenlik duvarı delik deşik olmuş bir Türkiye’den sınırlarında kuş uçurtmayan bir Türkiye’ye gelindi.
  • ·Hem sınırları içinde hem de sınırlarının ötesinde, tehlikenin ve tehdidin adı ne olursa olsun ihanet şebekesine göz açtırmayan, katillere aman vermeyen bir Türkiye’den gururla bahsedebiliyoruz. 
  • ·Suriye’nin kuzeyine Türk Devletinin imzasını atan, Irak’ın kuzeyinde destan yazan, Libya’da yumruğunu vurarak Afrika’daki sömürü düzenine dur diyen bir Türkiye işte bu kararlılığın sonucudur.
  • ·Doğu Akdeniz’deki açgözlülere “Akdeniz’in bir zamanlar Türk gölü olduğunu hatırlatan, Ege Denizindeki istilacılara Ege’deki haklarımızdan ödün vermeyeceğimizi gösteren irade bu birlikteliğin sonucudur.
  • ·Adım atılamayacak hale gelen Karadeniz’de tahıl koridoru açtıran, dünya diplomasi tarihine adını altın harflerle yazdıran, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa rağmen hem Rusya hem de Ukrayna ile müthiş bir diplomasi örneği sergileyerek iyi ilişkilerini muhafaza eden akıl işte bu birlikteliğin ürünüdür.
  • ·Bu birliktelik; bir neslin hülyalarını süsleyen, bir neslin ülküsü haline gelen, bir neslin varlık sebebi olan, Karabağ’da Türk’ün bayrağını yeniden dalgalandıran destanın adıdır.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Saygıdeğer Batmanlı Hemşerilerim;

Aldanmayacağız!

Yanlış hesaplar ile yanlış mecralarda boy gösterenlere pirim vermeyeceğiz.

Vizyonu sadece Cumhur İttifakı surlarında gedik açmaktan ibaret olanlara meydanı boş bırakmayacağız.

Stratejisi teröristlere sırtını dayayanlarla işbirliği üzerine yapan yuvarlak masa eşrafına karşı dimdik ayakta duracağız.

“HDP gücenmesin, HDP ne der, HDP’nin tepkisi ne olacak, HDP’yi kırmayalım” korkusunu gizleyemeyen 6+1’lik konseptle, 3 kıtada hatıraları halen yaşayan milletimizin aklıyla dalga geçenlere fırsat vermeyeceğiz.

Saflar belli, taraflar net, vaatler ortadadır.

Bir yanda FETÖ’cülerin kamu kurumlarına geri döneceği vaadini açık açık ifade eden Babacan’lı Zillet İttifakı, diğer yanda ise FETÖ ile sonuna kadar mücadele edileceğini söyleyen Cumhur İttifakı vardır.

Bir yanda terör örgütü PKK’nın insan kaynakları şubesi haline gelen HDP’yi “Kürt Siyasi Hareketinin Temsilcisi” olarak tanımlayan, Selahaddin Demirtaşla kahvaltı hayali Kuran Meral Akşener’li Zillet İttifakı, diğer yanda ise PKK Terör Örgütüyle sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini, vatandaşımızın hakkını gasp eden insan taciri PKK’nın kökünün ne pahasına olursa olsun kazınacağını söyleyen Cumhur İttifakı vardır.

Bir yanda geleceği geçmişindeki sıfatlarında arayan, stratejisi çökmüş, itibarı kalmamış, çocuğu HDP’liler tarafından dağa kaçırılan ve HDP binası önünde nöbet tutan bir babaya “Siz de çocuğunuza sahip çıksaydınız” diyerek PKK’ya değil de çocuğunu katil sürüsünden kurtarmaya çalışan babaya çıkışan Ahmet Davutoğlu diğer yanda ise HDP’nin kapatılması gerektiğini defalarca dile getiren Devlet Bahçeli’nin mimarı olduğu Cumhur İttifakı vardır.

Elbette bitmedi.

Bir tarafta; beynini Pensilvanya’ya kiralamış, dilini de Kandil’e satmış, HDP’nin sözcülüğüne soyunan, İP’in hamiliği görevini yerine getiren, tükenmişleri arkasına takıp zilletin lokomotifliğini yapan, ne dediğini kendisi de bilmeyen Kılıçdaroğlu diğer yanda ise Türk Devletinin ve milletinin birliği için eşine az rastlanır bir fedakarlık gösteren Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan vardır.

Şüphesiz herkes olanın bitenin farkındadır.

Hiç kimse kusurumuza bakmasın, hiç kimse susmamızı beklemesin.

Bu kazanımlar kolay elde edilmemiştir. Kolay kolay heba edilmesine de müsaade edilemeyecektir.

Bugün gelinen noktaya güle oynaya gelinmemiştir. Kat edilen mesafeler, ayağa batan dikenler, yolumuz çıkan engelleri aşmak için gösterilen fedakarlıklar yok sayılamayacaktır.

Feyz kaynağımız mazide yaptıkları şahidi olan Türk milletinin ta kendisidir.

İlham kaynağımız her karışı şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağının altında isimsiz yatan kahramanların karşılıksız vatan sevgisidir.

O sebeple diyoruz ki SONUNA KADAR MİLLET!

O sebeple diyoruz ki “ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM DİYORSAN ÇAĞRIM SANA!”

O yüzden diyoruz ki “ADAY BELLİ, KARAR NET”

Bu vesileyle; 4 Eylül 2022 tarihinde, Saat 16.00’da Sivas Cumhuriyet Meydanında ilki gerçekleştirilecek olan “2023’e Doğru Aday Belli Karar Net” temalı mitingimizin de hayırlara vesile olması en büyük temennimdir.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin yüzü kurulduğu günden bu yana Türk milletinden yanadır.

Milliyetçi Hareket Partisi gücünü, kurulduğu günden bu yana Türk milletinden almaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi dün olduğu gibi bugün de Türk dünyasının ülkü ve özlemlerini temsil etmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi istikrar ve istiklalin koruyucusu, karşılaşılması muhtemel jeopolitik buhranların karşısındaki surdur.

Açık bir yüreklilikle ifade etmek isterim ki;

Batman’ın tüm bu yaşananların farkında olduğunu görmek cesaret vermektedir.

Batmanlı hemşerilerimin gözlerinde Geleceğin Lider Ülke Türkiye’sinin mimarı olmanın heyecanını görmek bahtiyarlık sebebidir.

Sözlerime son vermeden önce insanlığın geleceğini belirleyen, Türk milletine ebedi bir yurdu hediye eden Malazgirt Zaferinin 950’nci yıldönümünün heyecanını da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tam 951 yıl önce Malazgirt’de destan yazan Sultan Alparslan’ı, Anadolu’yu kanlarıyla sulayarak vatan eden kahraman ecdadı rahmet ve minnetle anıyorum. Bu emanete sahip çıkmak için toprağa düşen aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında ise hürmetle eğiliyorum.

1071’de Malazgirtte açılan kapıyı kapatmak için 7 düvelin desteğini alıp namusumuzu çiğnemeye gelen kirli postalları geldikleri gibi gönderen, büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk’ü 30 Ağustos Zaferinin 100’ncü yılında silah arkadaşlarıyla birlikte rahmet ve minnetle anıyor 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle; hepinizi bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bizleri bağrınıza bastığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum.

Tarih kokan bu topraklarda tarih yazmak için varlığı ile cesaret veren siz değerli Batmanlı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum.