Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri – Bursa Milletvekili Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın, 11 Eylül Pazar Günü Sayın Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ’nin katılımlarıyla Bursa’da düzenlenecek “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” temalı açık hava toplantısı münasebetiyle yaptığı basın toplantısı. 7 Eylül 2022
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri – Bursa Milletvekili
Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın,
11 Eylül Pazar Günü Sayın Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ’nin katılımlarıyla Bursa’da düzenlenecek 
“2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net”  temalı açık hava toplantısı münasebetiyle yaptığı basın toplantısı.
7 Eylül 2022

 

 


Sayın Basın Mensupları,

Saygıdeğer Dava Arkadaşlarım,

Sözlerime başlamadan önce sizleri saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

Bugünkü basın toplantımızda ülkemizdeki siyasi gelişmeleri değerlendirmek ve sizlerin aracılığıyla 11 Eylül Pazar Günü Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin katılımlarıyla gerçekleştireceğimiz  “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net”  temalı açık hava toplantımıza kıymetli hemşerilerimizi davet etmek üzere bir araya geldik.

Hepiniz hoş geldiniz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ’ne büyük bir hassasiyet, olağanüstü bir titizlik ile hazırlanıyoruz.

Zira Türkiye’nin tam bağımsızlık yolunda istikrarlı ve tavizsiz bir şekilde ilerlemesini sürdürmenin yolu, 2023 seçimlerinden geçmektedir.

Milli meselelerdeki kararlı duruşumuzu, 15 Temmuz 2016 gecesi temeli bizzat Türk milleti tarafından atılan Cumhur İttifakı ile güçlendirerek dünyada ve bölgemizde yaşanan olağanüstü durumlarda dahi istikrarımızı sürdürmekteyiz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte ülkemiz, geçmişte yaşanan kısır tartışmalardan, istikrarsız hükümetlerden ve sonu gelmeyen siyasi kavgalardan kurtulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile her geçen gün büyümekte, bölgesinde güç sahibi olmakta, küresel meselelere yön veren ve çözüm üreten devlet olarak bir yıldız gibi parlamaktadır.

Kıymetli Misafirler;

Cumhur İttifakı yönetimindeki Türkiye artık eski Türkiye değildir.

Dünyada ve bölgesindeki meselelerde kaderine mahkûm şekilde sessizce bekleyen, istikameti, sözde müttefik batılı devletlerin zihinlerinde şekillenen bir Türkiye artık yoktur.

Ülkemiz Cumhur İttifakı ile birlikte, kendisine yönelen tüm tehditlere misliyle karşılık vermekte, asli çıkarlarını kendi iradesi ile savunabilmektedir.

Zillet ittifakı, fonlarla şişirilen medyası aracılığıyla Türk Devleti’nin mücadelesine mani olmak istese de, Türkiye’nin Cumhur İttifakı’yla attığı adımlar Türk Milleti’nin zihnine kazınmıştır.

Türkiye’nin desteğiyle Karabağ’daki 30 yıllık işgal sona ermiş, Azerbaycan ordusu muzaffer olmuştur.

Terörle mücadeledeki kararlılık sayesinde ülkemizde, Suriye’de ve Irak’ta terör örgütlerinin inlerine girilmiş, şehitlerimizin hesabı sorulmuştur.

Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları üzerinde olan haklarımız tüm batılı ülkelerin tehditlerine rağmen korunmuş ve hala korunmaktadır.

Ülkemiz Rusya-Ukrayna savaşında tarafsızlığımızı korumuş, tahıl koridorunu açarak gıda kıtlığından milyonlarca insanın olumsuz etkilenmesine engel olmuştur.

Cumhur ittifakı olarak attığımız bu tarihi adımlara ve Türkiye’nin yükselişine karşın; FETÖ’sü, PKK’sı, CHP’si İP’i altılı masa etrafında birleşmiş, sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla alçakça algı operasyonları yapmaktadır.

Liderimiz Devlet Bahçeli’nin ‘’Sosyal Medyaya Herkes T.C Kimlik Numarası ile Girsin’’ önerisine, hep bir ağızdan, ortak bir dil ile karşı çıkmalarının sebebi budur.

Sosyal medya üzerinden kimliği belirsiz hesaplarla milletimiz arasına yalan ve fitne saçanlara, itibar suikastları ile gündemi meşgul edenlere karşı yapılacak düzenlemeye Zillet ortaklarının karşı çıkması manidardır.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyada ve bölgesinde kimsenin göz ardı edemeyeceği kadar önemli ve güçlü bir ülkedir.

Bu ülkenin gündemine ve Türk milletinin zihnine sosyal medya ile hükmedeceğini sananlar en güzel cevabı aziz milletimizden alacaktır.

Kıymetli basın mensupları;

Bugün Türkiye, sistemli olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne düşmanlık yapan, terör örgütlerine tavizsiz sahip çıkan, emperyalizmin kullanışlı bir aparatı hâline gelen Zillet İttifakı ile karşı karşıyadır.

Türk milletinin dünü, bugünü ve yarını ile kavgalı olan Zillet İttifakı, her meselede Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısında saf tutmakta; Türk ve Türkiye düşmanlarının yanında yer almaktadır.

CHP lideri Kılıçdaroğlu her konuşmasında, ‘’Yönetime geldiğimizde helalleşeceğiz’’ diyerek FETÖ, PKK ve DHKP-C tutuklularına umut olmaktadır.

Kılıçdaroğlu hangi hakla terör örgütlerinin şehit ettiği binlerce vatandaşımız adına konuşmakta, hangi vicdanla şehitlerimizin katilleriyle helalleşeceğini söylemektedir.

Kılıçdaroğlu ve altılı şer masası eğer helalleşmek istiyorsa, şehitlerimizin bize bıraktıkları emanetle, yani aileleri ile helalleşmeli ve derhal bu alçak söylemden vazgeçmelidir.

Hemen her konuşmasında kendini bağımsız yargının yerine koyup karar veren, Demirtaş ve Kavala’yı serbest bırakacağını söyleyen Kılıçdaroğlu milletin değil teröristlerin, Türkiye düşmanlarının dertleriyle dertlenmektedir.

Ayrıca, KHK’lıları görevlerine iade edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu bunu hangi yetki ile yapacaktır? 

Zillet ittifakının; kararsızlıklarıyla ve tutarsızlıklarıyla ün salmış, her kafadan bir sesin çıktığı 6+ HDP’li masasıyla Türkiye’yi karanlık bir girdabın içine çekeceği açıktır.

Gazi meclisimize sunulan Tezkere oylamasında zillet ittifakı içerisindeki bölünmeler milletimizin gözünden kaçmamış, partilerin kendi içlerinde dahi tutarsız söylemleri gün yüzüne çıkmıştır.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP ve Kandil’den gelen tehditlere boyun eğerek, daha önce defalarca evet dediği tezkereye hayır oyu kullanmış ve yavuz hırsız misali Cumhur İttifakı’nı suçlamıştır.

Aynı Kılıçdaroğlu bir de utanmadan, milletin aklıyla alay edercesine milliyetçi ve vatansever olduğunu iddia etmekte, Türk Milleti’nin zekâsını küçümsemektedir.

Emperyalistlerin Türkiye ve bölge amaçlarına hizmet etmek için hazır olduğunu her fırsatta gösteren CHP-HDP-PKK-FETÖ ittifakı artık iyice gün yüzüne çıkmış, saklanacak bir tarafı kalmamıştır.

Bu kirli ittifakın Türkiye’yi yönetme provasını, ortak adayla kazandıkları Mersin, Adana, İstanbul, İzmir gibi büyükşehir belediyelerinde, terör örgütü mensuplarının kadrolaşmasında görmekteyiz.

Bu belediyeler adeta terör örgütünün propaganda merkezine dönüşmüş, örgüt mensubu şarkıcıların konser verdiği, yazarların kitaplarını yayınlattığı kurumlara dönüşmüştür.

Bu sebeple çağrımız, Büyük Türk milletinin asil evlatlarınadır.

İnanıyoruz ki ülkemizi istikrarsız hükümetlere ve dışa bağımlı politikalara mahkûm etmek isteyen sömürgeci zihniyete, Türk milleti asla geçit vermeyecektir.

Biliyoruz ki Türk Milleti kararlı duruş, yüksek şuur ve sarsılmaz inanç ile ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacaktır.

Taahhüt ediyoruz ki Türk Milleti’nin istikbaline gölge düşürmek isteyenlere ve istiklaline düşman olanlara karşı, Cumhur İttifakı olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz.

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin Türk milleti için hayati önem taşıdığının bilinci ve milletimizden aldığımız güç ile çalışıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına sarsılmaz bir kararlılıkla hazırlanıyor ve tüm vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz.

Önümüzde seçime kadar olan süreçte de Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları ve belirlediği stratejik hedeflerimiz doğrultusunda;

Bir gönül seferberliği halinde “Adım Adım 2023” çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

İlkini 4 Eylül’de Sivas’ta gerçekleştirdiğimiz “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net”  temalı toplantılarımızda aziz milletimizle kucaklaşacak ve büyük bir şevk ile hedeflerimize ilerleyeceğiz.

Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023’te yeniden seçilmesi için çalışacak ve Cumhur İttifakı’nın TBMM’de anayasa değişikliğini sağlayacak nitelikli çoğunluğa ulaşmasının önemini her vatandaşımıza anlatacağız.

Bu hayati süreçte tahriklere kapılmadan, saldırı ve sabotajlara teslim olmadan, ilkelerimiz ve inançlarımıza sımsıkı sarılarak kutlu mücadelemizi Allah’ın izniyle zafere ulaştıracağız.

Bu kapsamda Bursa’mızın kurtuluşunun 100. yılı olan 11 Eylül 2022 Pazar günü saat:17.00’de Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin teşrifleriyle Gökdere Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net”  temalı açık hava toplantımıza siz kıymetli basın mensuplarımızı ve bütün Bursalı vatandaşlarımızı davet ediyor, kıymetli hemşerilerimize en içten sevgi ve selamlarımı iletiyorum.