Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin YILIK’ın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” münasebetiyle yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 25 Kasım 2022
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Dr. Pelin YILIK’ın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” münasebetiyle yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.
25 Kasım 2022

 

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nün; aziz Türk Milleti’nin kadim değerleriyle ve inançlarıyla asla bağdaşmayan kadına şiddet kavramının yeryüzünden tamamen silinmesine vesile olmasını diliyorum. Kadına şiddet kavramı ülkemizde olduğu kadar, dünyanın da en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Ülkemizde uygulamaya konulan düzenlemeler ve eylem planları ile kadına şiddetle mücadeleye karşı önemli aşamalar katedilmekle birlikte; şiddetin sona erdirilmesi aşamasına henüz daha gelinememiştir.

Kadın insanlığın onuru, tüm güzelliklerin başlangıç ve gelişim noktasıdır. Bir insan hakkı ihlali olan kadına şiddet kavramı, ancak tüm bireylerin bilinçli katılımı ve ortak çabasıyla yok edilebilir. Kadına şiddet vakaları artarsa, kadınların varlık hakları farklı nedenlerle tehdit altındaysa, bizlere huzur yoktur. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınların kendilerini güvende hissetmedikleri yerde ne gelişmişlikten ne de medeniyetten bahsedilebilecektir.

Bilindiği üzere gelişmiş medeniyetler ve mutlu toplumların temel taşı olan kadınlar ve çocukların huzuru her şeyden daha önemlidir. Toplumsal barış, güzel bir gelecek ve Türk Toplumu’nun mutlu yarınları için “Kadın ve Şiddet” kavramlarının hiçbir zaman yan yana gelmeyecek şekilde yok edilmesi, en büyük temennimiz ve mücadelemizdir.

Kadına şiddet sorunu çözülmeden, şiddeti tetikleyen psikolojik, sosyolojik ve toplumsal faktörler yok edilmeden bizlere rahat yoktur. Türkiye’nin geleceği kadınlarımızın hak ve hukukunu korumaya, savunmaya ve kadınlarımızın huzuru için atılacak her türlü adımı desteklemeye hazır olduğumuzu bu vesile tekraren ifade etmekteyiz.

Kadına şiddet vakaları toplumsal huzur ve insanlık değerlerini hedef almaktadır. Şiddete sebep olan her türlü unsur tespit edilip, kapsamlı bir mücadele ile tedavi ve gerekiyorsa imha edilmelidir.

Günümüzde kadına şiddetin istatistiklerini paylaşmaktan ziyade; toplumda şiddeti nasıl yok ederiz bunun yol haritasını tekrardan belirlemek mecburiyetindeyiz. Bu süreç toplumun her kesiminin bilinçli katılım ve mücadelesi ile mümkündür. Sayın Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ Beyefendi’nin de ifade ettikleri gibi “Eğer kadına şiddet artıyorsa, kadınların hayat ve varlık hakları farklı gaye ve nedenlerle tehdit ediliyorsa medeni olmayı, medeniyet seviyesinin yükselişini iddia etmek beyhudedir.”

Bu vesile ile “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ulusal ve uluslararası platformlarda farkındalığın arttırılması açısından, önemli bir gündür.

Şiddetin hiçbir mazereti yoktur. Kadınlarımızın şiddete karşı bu haklı mücadelelerini her daim destekliyor, parti olarak atılması gereken her adımda yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.