MHP Siyasi Etik Kurulu Başkanı ve MYK Üyemiz Prof. Dr. Cengiz Şahin'in "Cumhur İttifakı ve MHP" Başlıklı Yazısı. 27 Mayıs 2023

CENGİZ ŞAHİN

MHP Siyasi Etik Kurulu Başkanı ve MYK Üyemiz
Sayın Prof. Dr. Cengiz Şahin'in
"Cumhur İttifakı ve MHP" Başlıklı Yazısı.
27 Mayıs 2023

Milliyetçi Hareket Partisi; gücünü milletimizin tarihinden ve köklerinden gelen değerlerinden, mukaddesatından, inançlarından, ilkelerinden ve Türk milletinin iradesinden alan, insan odaklı, ilkeli bir siyaset anlayışını temsil eder.

MHP; Türk milletinin milli ve manevi değerleri ile tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıkan, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan, milli birliği tesis etmek suretiyle milletimizi çağın güçlü ve itibarlı toplumlarından biri yapmak ve tarih sahnesinde ebedi kılmak amacıyla kurulmuş bir siyasi partidir.

MHP kurulduğu günden beri kuruluş ilkelerinden asla kopmadı ve taviz vermedi. Yönetici kadrosu kişisel menfaat ve ikbal peşinde koşmadı. MHP kadroları nefislerine, heveslerine, günübirlik heyecanlarına teslim olmadı. Gücünü, birlik ve beraberlik ile Türk milletine olan sarsılmaz sevgisinden aldı.

MHP teşkilatları kutlu yürüyüşünde; sorumlu siyaset anlayışının bir gereği olarak Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli liderliğinde “önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben” anlayışıyla birbirine kenetlendi.

MHP’yi oluşturan Ülkücü ve milliyetçi kadrolar, dünyanın en gözde ve en zorlu coğrafyasında yaşadıklarının ve bundan böyle de yaşayacak olacaklarının bilinciyle davalarından asla taviz vermediler. Hep birlikte bu gerçeklerle daha güzel bir gelecek inşa edebileceklerine inandılar. “MHP olarak biz bunun için varız, bunun için de var olmaya devam edeceğiz” ülküsüyle hareket ettiler.

Ancak Anadolu’ya geldiğimiz bin yıldan beri şehit kanlarıyla vatan kıldığımız bu topraklarda bizleri istemeyen fitne odakları rahat durmadı. Kutlu davanın mensuplarından bazılarının kafalarını karıştırdı. Fitneye, yalanlara kananlar ve kaçanlar oldu. Kuruluş ilkelerinden kopanlar oldu. İkbal peşinde koşanlar oldu. Tutarsızlıklarını ve ilkesizliklerini “ben eski MHP’liyim” savunma mekanizmasıyla kendilerini inandırmaya çalışanlar oldu.

MHP kale gibi dimdik ayakta durdu. Gedik açılmasına izin vermedi. Fitne odakları istedikleri sonucu alamadılar ve 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe kalkışmasını desteklediler. Yine olmadı, hain terör örgütleriyle aynı masada oturup ülkemizin üniter yapısını tartışmaya açanlara destek oldular.

Tüm bu kaosun ardından devlet aklı devreye girdi ve Cumhur İttifakı kuruldu. Cumhur İttifakı’nın misyonu, devletin birliği, vatanın bütünlüğü ve üniter yapısının korunmasıyla Türkiye’yi bölgesel güç olmaya yoğunlaşan siyasi iradedir.

Sayın Devlet Bahçeli’nin “önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışı, inanmışlığın tezahürü olarak Türk siyaset hayatına tutarlılık, ilkelilik, dürüstlük, ahlak ve güven getirdi.

Yol göstericisi ve aydınlık ışığı oldu.

Gayrısını teferruat sayıp, muhtaç olunan kudretin varlığına sonuna kadar sığınarak arkaya bakmadan Kızılelma’ya yürüyüp dönmeme iradesi oldu.

Özünde vatan sevgisi, Türk milletine mensubiyet şuuru bulunan, Türkiye’nin diriliş ruhu oldu.

Türk siyasi tarihinde emsali görülmemiş, örnek teşkil eden bir siyasi birliktelik oldu.

Gaye büyüktür, hedef Kızılelma ülküsüdür oldu.

Türkiye’nin bekasının garantisi oldu.

Bu anlayışla seçim çalışmalarını yürüten ülkücü ve milliyetçi kadroların, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugüne kadarki en yüksek oy oranıyla tekrar Cumhurbaşkanı seçileceğine inancı tamdır.

29 Mayıs 2023 günü itibari ile Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonu Allah'ın izniyle başlayacak ve gerçekleşecektir.