TAMER OSMANAĞAOĞLU

Basın Açıklaması : 22 Mayıs 2022

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Diyarbakır Ergani’de yapmış olduğu konuşmanın metni. 22 Mayıs 202222 Mayıs 2022Belge Sahibi :
 
TAMER OSMANAĞAOĞLU Milletvekili
Detay İçin Tıklayın

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili
Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun
“Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Diyarbakır Ergani’de yapmış olduğu konuşmanın metni.
22 Mayıs 2022

 

 

Sayın MYK Üyelerim, Değerli MYK Üyelerim, Saygıdeğer İl Başkanım, İlçe Başkanlarım, Saygıdeğer Muhtarlarım, STK Temsilcilerim ve hepsi birbirinden kıymetli misafirler, toplantımızı katılımlarıyla şereflendiren kıymetli dava arkadaşlarım, hepinizi saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.  

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlatılan ve gerçekleştirilmeye devam eden Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma temalı programlarımız kapsamında Diyarbakır’da sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum.  

Önümüzdeki 3 gün boyunca Diyarbakırlı hemşerilerimle kucaklaşacak olmanın, muhterem Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin selamlarını ve muhabbetlerini Diyarbakır’ımızın her köşesine iletecek olmanın gururunu ve bahtiyarlığını yaşıyorum.

Bismil’i, Çermik’i, Çınar’ı, Çüngüş’ü, Dicle’yi, Eğil’i, Ergani’yi, Hani’yi, Hazro’yu, Kocaköy’ü, Kulp’u, Lice’yi, Silvan’ı, Sur’u, Yenişehir’i ve nihayetinde tüm Diyarbakır’ı bu önümüzdeki 3 gün boyunca adım adım dolaşacak, her bir ilçemizde hepsi birbirinden kıymetli hemşerilerimizle dertleşeceğiz.

Şüphesiz Diyarbakır Türk milleti için çok büyün anlamlar taşıyan, yurdumuzun müstesna köşelerinden birisidir.

Günleri değirmen gibi öğüten takvimler 1085 yılına dayandığında Türk milleti ebedi yurdu Diyarbakır’ı hasretle kucaklamıştır.

O günden bugüne; günahsız bir çocuğun kalbi gibi aklanıp paklanan, huzurla mayalanmış yüreklere ev sahipliği yapan, güneşin peçesiz yüzüyle büyük bir cömertlik göstererek doğduğu bu topraklar bizlere yurt olmaya devam etmiştir.

Diyarbakır her zaman aydınlık yarınların hayallerini, maharetle ve binbir emekle ören mümtaz şahsiyetlerin heyecanla atan kalp atışlarına da ev sahipliği yapmıştır.

Diyarbakır’ın iftihar kaynaklarından Cahit Sıtkı Tarancı’nın dediği gibi:

“Ben aşk adamıyım,

Sevmeye geldim insanları,

Gönlümle, elimle, kafamla sevmeye;

Hesapsız, karşılıksız,

Ayrılık gayrılık gözetmeden.”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Türk milletinin selamlarını muhabbetlerini işte bu hesapsız sevgiyle getirdik. 

“Güzel bir ruh, güzel bir yüzle birlikte olursa, nimet nimet üstüne demektir.” diyen Ziya Gökalp’in memleketi Diyarbakır’a o nimet yağmurundan faydalanmaya geldik.

Tükenmeyen heyecanımızı, her zaman açık olan şuurumuzu ve tükenmeyecek millet ve vatan sevgimizi esinlendiğimiz Diyarbakır’ın tükenmez membaından kana kana içmeye geldik.

“Nankörlük, fertlerden çok milletlerin hayatının sayfalarını kirletir. Unutmak ise, nankörlüklerin en büyüğüdür.” diyen Diyarbakır’ın gururu Süleyman Nazif’in hikmetli hemşeriyle kucaklaşmaya geldik.

On gözlü köprünün gölgesinde, dünün mirası umutlarımızın şevkiyle geleceğin Lider Ülke Türkiye’sinin hayallerini Diyarbakırlı kardeşlerimizle beraber kurmaya geldik.

Nifak saçanlardan yorulan, emperyalizmin ayak oyunlarından bıkan, mukaddesatımızı yok etmek isteyenlerden bunalan Diyarbakırlı hemşerilerimize “Merak etmeyin biz varız! Milliyetçi Hareket Partisi var, Devlet Bahçeli var, Cumhur İttifakı var” demeye geldik.

 Bugün buraya;  Türkiye’nin var olması ve Türk milletinin sonsuza kadar yaşaması için katkı veren, desteklerini esirgemeyen ve dua eden her bir kardeşimizle omuz omuza vermeye el ele olmaya geldik.

Dün olduğu gibi bugün de beraber gülmeye, ağlayacaksak ta beraber ağlamaya geldik.

Ne mutlu bizlere ki; hoş geldik, hoş bulduk!

Kıymetli Hemşerilerim, Değerli Dava arkadaşlarım;

Milli bir akıl, asırların her derde deva tecrübeleri, yüzyılların kazandırdığı etkili bir muhakeme gücü, ahlaki değerlerle bezenmiş mücadele azmimiz geleceğe miras bırakacağımız en önemli onur nişanlarından birisidir.

Burada bulunan her bir dava arkadaşımızın, her bir Diyarbakırlı hemşerimizin bunun bilincinde olduğundan hiçbir şüphem bulunmamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisinin, Cumhur İttifakının geriye bakmadan, geleceğe gerçekleştirdiği yolculuğun tükenmeyen azminin kaynağı işte bu inançtır. 

  • ·İlkel dürtülerle hareket eden, küresel ayak oyunlarına figüran olamaya hevesli 6+1’in karşısında ilkeli bir tavırla durmaya,
  • ·İftiracı ve fitneci yüzlere karşı, irademiz ve iffetimizle destanlaşan bir mücadele vermeye,
  • · Köhnemişliğe davet eden siyaset anlayışının karşısında istikrara kılavuzluk yapmaya devam edeceğimiz net bir şekilde bilinmelidir.

Geçmişi karanlık, bugünü şaibeli, geleceği ise siyasi çöplük olan siyaset yobazlarının geçmişe dönük samimi ve dürüst bir muhasebe yapması elbette beyhude bir bekleyiş olacaktır. Ancak bu durum bizlerin samimi bir muhasebe yapmasının önünde engel değildir.          

Biz Diyarbakır’ın şühedanın ocağına sahip çıkacağına hep inandık.

Biz Diyarbakır’ın; kendisinin ve devletinin haklarına sahip çıkacağına gönülden iman ettik.

Cephelerde birlikte mücadele ettiğimiz, Balkanlar’da birlikte olduğumuz, Yemen’de yan yana şehadete koştuğumuz, Çanakkale’de vatanı kirli postallarıyla çiğnemeye yeltenen yedi düvele beraber haddini bildirdiğimiz Diyarbakır’ın yeni sisteme güçlü desteği ile sağlam adımlar atacağımıza hep iman ettik.

“Geleceği karanlık görerek azmi bırakmak.

Alçakça bir ölüm varsa, eminim budur ancak.”

Diyerek görmeyen gözleri açan, duymayan kulaklara çığlık olan Mehmet Akif Ersoy’un çağrısına inandık.

İlk günkü aşkla bağlı olduğumuz bu topraklara, bu toprağın insanına, Türk milletine hizmet etmeyi kendimize görev bildik.

Bugün dahi; birileri yuvarlak masa etrafında makam ve mevki paylaşımı yaparken bizler, Cumhur İttifakı olarak küresel baronların himayesinde bir Türkiye’ye hayır diyoruz.

Bugün dahi; birileri,       yıllarca Diyarbakırlı hemşerilerimiz dahil olmak üzere milletimizin canına kast eden PKK’nın insan kaynakları şubesi haline gelen HDP’yi gücendirmemeye çalışırken, bizler, Cumhur İttifakı olarak sonuna kadar terörle mücadele kararlılığımızı devam ettiriyoruz.

Bu vesileyle bir hususa daha dikkatlerinizi çekmek istiyorum.

Beceriksizliklerini, bulanık zihniyetlerini, karanlık planlarını Kürt kökenli kardeşlerimize fatura edebileceğini sananlar dün başarısızlığa uğramış, bugün de başarısızlığa uğrayacaklarıdır.

Kürt kökenli kardeşlerimizle kardeşlik bağımıza kurşun sıkabileceklerini sananlar, onları eli kanlı PKK terör örgütüyle yan yana getirebileceklerini sananlar fena halde yanılmaktadırlar.

Çünkü biliyoruz ki; ekmeğimizi, soframızı, sevgimizi paylaştığımız Diyarbakırlı hemşerilerim vicdanlı, haysiyetli,  izanlı, ferasetli insanlardır.

İnanıyoruz ki; dünyada dengeler değişirken, kan emiciler sınırlarımıza gözlerini dikmişken, önümüzdeki 100 yılın ekonomik ve siyasi paylaşımları Türk milleti yok sağılarak yapılmaya çalışırken, müstemlekeci zihniyet karanlık emeline hiçbir zaman ulaşamayacaktır.

Bilinsin ki; ne onurumuzdan, ne şerefimizden, ne tarihi haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz.

Kahraman ecdadımızın yüklendiği mukaddes sorumluluğu yerine getirmekten, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, yurdumuzu “kendi bölgesinde lider ülke” yapma gayretimizden en ufak taviz vermeyeceğiz.

Çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur, problemleri aşmak için hiçbir eksiğimiz yoktur.

Devletimiz vardır!

Devletimizin omuz veren çelik iradeli milletimiz vardır!

Azmimiz ve imanımız tamdır.

Krizlerden, darbelerden, uzlaşmaz ihtilaflardan medet umanlar bilmelidir ki, binlerce yıllık tecrübe membaı tarihimiz yolumuzun aydınlık olduğunu net bir şekilde göstermektedir.

Kıymetli Diyarbakırlı hemşerilerim, Aziz Dava Arkadaşlarım,

Bugün milletimizin huzuruna çıkıp, eskiyi ambalajlayıp yeni diye yutturmaya çalışanların geçmiş dönemlerde görevden nasıl kaçtığı hepimizin gözleri önünde cereyan etmiştir. 

Biz Türkiye’nin maruz kaldığı risk ve tehditleri bertaraf edebilecek bir çalışma için çağrıda bulunduğumuzda görevden kaçanların bugün söz söylemeye hakkı ve haddi yoktur!

Bu sebeple; muazzam bir sorumluluk ahlakıyla doğmuş, temel dayanağı milli birlik ruhu olmuş Cumhur İttifakının şuurunu, omuzlarında yükseldiği Türk milletinin ferasetini hiç kimse hafife almamalıdır.

Faturalar üzerinden Türk milletiyle olan asırlık hesaplarını görme hevesine tenezzül edenleri korkutan işte bu gerçektir.

Onlar da biliyorlar ki; ekonomide oluşturulan suni dalgalanma bu milletin feraset bendini hiçbir zaman yıkamayacaktır.

Ruhlarını dolarla satılığa çıkaranlar da biliyorlar ki bu millet önüne çıkan zorlukları şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da el birliği ile aşacak kudrete sahiptir.

İnanıyoruz ki niyet hayırsa akıbet de hayır olacaktır.

Pazarda, markette, vatandaşlarımızı olumsuz etkileyen fiyat artışlarının da önüne geçilecek, enflasyon canavarının başı da ezilecek, ekonomiyi bir silahın namlusu gibi Türk milletine doğrultan müptezeller hak ettikleri şamarı Türk milletinden yiyecektir.

Hedefimize; çileli ve çetin yollarda bileylenmiş keskin bakışlarla bakıyoruz.

Sözlerimizi; iman kokan, akıl kokan, hikmet ve adalet kokan bu topraklardan cesaret ve basiretle ifade ediyoruz.

Biliyoruz ki; heybesinde umut taşıyanların her mevsim kat edeceği nice yollar vardır.

İnanıyoruz ki bizi kendisine çağıran sır bugünü aşan hayallerimizin ta kendisidir.

Zamanın; ilme, kardeşliğe ve geleceğe karargah kurmak üzere donattığı, her köşesinden bereket fışkıran, parlak perçemini masmavi göğün altın eliyle taradığı Diyarbakır’ımızdan atiye umutla bakıyoruz.

Karanlıkları silen hilal Diyarbakır’da hiç olmadığı kadar parlak bir şekilde yeniden ortaya çıkıyor.

Birilerinin dediği gibi; bu topraklarının tarihi kirli değildir. Bu toprakların tarihinde Selçuklu vardır, Akkoyunlular vardır, Hz. Ömer’in mührü, Türk milletinin imzası vardır. Diyarbakırlı hemşerilerimizin huzuruna gelip de “tarihimiz kirli” diye nutuk atanlar bunu iyi bilmelidir!  (*Kılıçdaroğlu Diyarbakır Gezisi)

Sözlerime muhterem Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Diyarbakır’a, Diyarbakırlıya olan muhabbetini ifade eden şu sözleriyle son vermek istiyorum:

“Diyarbakır’ın dört ayaklı minaresi müşterek değerlerimizi anlatır.

Diyarbakır’ın karpuzu ağzımızın tadı, sohbetlerimizin yarenliğidir.

Yedi Kardeş Burcu; yüzyıllardır birlikte yaşamamızı seslendirir.

On Gözlü Köprü; dünden miras aldığımız umutlarımızı üzerinde gezdirir.

Ulu Cami aynı kıbleye hep beraber baş koyduğumuzu dile getirir.

Dicle Nehri özlemlerimizi taşır, sevdalarımızı yüzdürür.

Adeta aynı yüzün iki yanağı olduğumuzu haykırır.

Şarıltısıyla kardeşlik türkülerimizin bestesini yapar.

Diyarbakır surları bir bedende aynı ruh olduğumuzu kanıtlar.

Duamız bir, yakarışımız bir, safımız bir oldu.

Adımız bir, acımız bir, anımız bir oldu.

Biz birlikte büyük Türk milleti olduk.”

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve muhabbetlerimle bir kez daha selamlıyorum. Sabırla dinlediğiniz için, bizleri bağrınıza bastığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

 

TAMER OSMANAĞAOĞLU Tarafından Yapılan Basın Açıklamaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Van - Özalp’ta yapmış olduğu konuşma. 15 Eylül 202215 Eylül 2022Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Batman - Sason’da yapmış olduğu konuşma. 27 Ağustos 202229 Ağustos 2022Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Aydın Köşk’te yapmış olduğu konuşma. 29 Mayıs 202229 Mayıs 2022Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Diyarbakır Ergani’de yapmış olduğu konuşmanın metni. 22 Mayıs 202222 Mayıs 2022Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında İzmir Çeşme’de yapmış olduğu konuşma. 26 Mart 202226 Mart 2022Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında İzmir Tire’de yapmış olduğu konuşmanın metni. 19 Mart 202219 Mart 2022Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında İzmir Çiğli’de yapmış olduğu konuşma. 13 Mart 202213 Mart 2022Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun “Adım Adım 2023 – İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında İzmir Dikili’de yapmış olduğu konuşma. 5 Mart 202205 Mart 2022Detay İçin Tıklayınız
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Sayın Tamer Osmanağaoğlu’nun "Manisa Bölge İstişare Toplantısında” yapmış oldukları konuşmanın metni. 13 Eylül 202113 Eylül 2021Detay İçin Tıklayınız