MUSTAFA KALAYCI

Meclis Konuşması : 25 Nisan 2012

Mustafa Kalaycı: Bankacılık Kanunu Ve Afetten Zarar Gören Çiftçilerimizin Zararlarının Karşılanması25 Nisan 2012Belge Sahibi :
 
MUSTAFA KALAYCIKONYA Milletvekili
Detay İçin Tıklayın

 

(BASIN AÇIKLAMASI 24 NİSAN 2012)

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın

TBMM Genel Kurulunda

476 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Görüşmeleri Esnasında

Gündeme Taşıdığı Konular

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri

Görüşülmekte olan 223 sıra sayılı Bazı Kanunlar ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin geneli üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle hepinizi saygılarımla selamlıyorum. 

İçeriğinde birbiriyle kelalaka konuların yer aldığı bir Kanun Teklifini görüşüyoruz. Yapılan düzenlemelerin tek ortak tarafı kişiye dönük düzenlemeler mahiyetinde olmasıdır.

Bu Kanun Teklifi, belli kişileri belli göreve yeniden atamak, belli kişileri kendilerine atılı suçtan kurtarmak için hazırlanmış bir düzenleme görünümündedir.

Bu türlü netameli konuların, kanun teklifi yoluyla TBMM gündemine getirilmesine son dönemde sıkça başvurulmaktadır.

Hükümet bu konuları tasarı şeklinde düzenleyip göndermek yerine, milletvekillerine teklif verdirerek TBMM gündemine getirmektedir.

Muhalefet partilerine mensup milletvekillerince verilmiş birçok kanun teklifi Komisyonda bekletilirken, AKP milletvekillerince verilen bu kanun tekliflerinin hemen gündeme alınarak görüşülmesinde AKP Hükümetinin ya da bakanların talebi ve yönlendirmesi olduğu açıktır.

Kişiye dönük düzenlemeler niteliğini taşıyan, maddeleri ve gerekçeleri büyük ölçüde aynı konular ve ifadelerden oluşan 2/386, 2/475, 2/476 ve 2/482 esas numaralı kanun teklifleri AKP milletvekillerince kısa süre içerisinde peş peşe verilmiş, Komisyon gündemine hemen alınan bu teklifler, 2/476 esas numaralı Kanun Teklifi esas alınarak birleştirilmiştir.

Bu Teklifin Komisyon görüşmeleri esnasında Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, bu düzenlemenin kendisinden habersiz gündeme getirildiği eleştirisi üzerine, “Benden habersiz değil. benden habersiz gelen bu değil. O bambaşka bir teklifti, onu görüşmüyoruz bile şu anda. Bu benim bilgim dahilinde ve maddeleri satır satır hep arkadaşlarla beraber oluşturduğumuz bir tekliftir, benim bilgim dâhilindedir.” şeklinde açıklama yapmıştır. 

O halde Sayın Babacan’a sormak lazım. Madem maddeleri satır satır beraber oluşturdunuz, bu düzenlemeyi neden tasarı haline getirmediniz? Neden ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının da görüşünü alarak daha sağlıklı bir düzenleme yapmadınız? Bu konulara Bakanlar Kurulunda imza atmaktan imtina eden bakanlar mı var?

Bu durum; AKP Hükümeti içerisinde bir uyumsuzluğun varlığına da işaret etmekte olup, karşı görüşler nedeniyle ya da sorumluluktan kurtulmak amacıyla tasarı haline getirilemediğini, kanun teklifi yoluyla TBMM gündemine taşındığını göstermektedir.

Bu Kanun Teklifi ile Bankacılık Kanununda bazı değişiklikler yapılarak; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu başkan ve üyelerinin görev süreleri altı yıldan beş yıla düşürülmekte ve bir defalığına tekrar atanabilmelerine imkan sağlanmaktadır.

Bu Kurumların Başkan ve üyelerinin görev süresini 6 yıl olarak belirleyen ve yeniden atanamamalarını öngören düzenleme, AKP döneminde 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Kanunla hüküm altına alınmıştır. Şimdi de görüşmekte olduğumuz bu Teklif ile AKP Hükümetinin görüşlerinde değişiklik olduğu anlaşılmaktadır. Bu değişiklikte, hizmetin etkin bir şekilde yürütülmesini esas alacak inandırıcı bir gerekçe de ortaya konulamamıştır.

Diğer taraftan, görev süresi kısa süre önce dolan ve Başbakan’a yakınlığı ile bilinen bir hemşehrisinin tekrar atanabilmesi için bu düzenlemenin yapıldığı iddiası kamuoyunda dile getirilmektedir. Bu iddia Hükümet tarafından kesin ifadelerle reddedilmemektedir.

Bu durum, yapılan düzenlemenin kişiye dönük bir düzenleme olduğunu ve bu Kurumların siyasi müdahalelere de ne kadar açık hale getirildiğini net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Bu kurumların bağımsızlığı; karar verme, danışma, bilgi verme ve soruşturma yapma gibi etkinliklerin yerine getirilmesinde başkalarına bağımlı olmamayı gerektirmektedir. Kurumların etkinliği, gerekli hukukî araçların tesis edilmesine bağlıdır. Bunun aksi bir durum, denetimi hem siyasi hem de denetlenen kuruluşlardan gelecek müdahalelere karşı zayıf düşürebilecektir.

Dolayısıyla, başkan ve üyelerin bir defalığına tekrar atanabilme imkanı, hele ki Başbakana yakınlığı ile bilinen bir kişinin yeniden atanabilmesi için böyle bir düzenlemeye girişilmesi, bu Kurumların siyasilerle iç içe olduğunu ve devletin özerk bir kurumu olmak yerine AKP’nin kurumu haline getirildiğini teyit etmektedir.

Diğer taraftan; BDDK ve TMSF Kurul Başkanı ve üyelerinden görevi sona erenlere, bir işe başlayıncaya kadar, almakta oldukları her türlü ödemelerin Kurum tarafından verilmeye devam edilmesindeki süre, bir yıldan iki yıla çıkarılmaktadır.

Ayrıca bu hükmün Kanunun yürürlüğe giriş tarihinden önce görev süresi sona erenlere de uygulanması, daha önce kendilerine bir yıl ödeme yapılmış olara ise uygulanmaması öngörülmektedir.

Görevi sona erenlere almakta oldukları her türlü ödemelerin iki yıl boyunca verilmeye devam edilmesi ve bunun kısa süre önce görevi sona erenleri de kapsaması kesinlikle kabul edilemez. Devletin kurumları AKP’nin çiftliği değildir.

Diğer taraftan, bu düzenlemenin daha eski yıllarda görev yapmış olanları kapsamaması, Rekabet Kurumu, EPDK gibi emsal kurumlarda böyle bir uygulamanın olmaması eşitlik ilkelerini de zedelemektedir. Bu durum AKP’nin kayırmacı, adaletsiz ve ayrımcı uygulamalarının yeni bir örneğini teşkil etmektedir.

Değerli Milletvekilleri,

Bu Kanun Teklifinde; 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun 401 inci maddesinde düzenlenen imtiyazların kaldırılmasına ilişkin hükmün uygulanmasında, ilgili şirket ana sözleşmelerinin uyarlama süresi 2/7/2012 tarihine kadar uzatılmaktadır.

Bu madde ile skandal bir düzenleme yapılmakta olup, 6762 sayılı Kanunun 401 inci maddesi hükümleri etkisiz hale getirilmektedir. Zira, şeytanca bir düşünceyle, bir Kanun hükmünün uygulaması Kanunun yürürlükten kalktığı tarih sonrasına bırakılmaktadır.

13/1/2011 tarih ve 6102 sayılı yeni Ticaret Kanunu 1/7/2012 tarihinde yürürlüğe girmekte, 6762 sayılı Kanun da yürürlükten kalkmaktadır. Dolayısıyla 401 inci maddede kamu yararı gereği yapılan düzenleme uygulanamaz hale gelmektedir.

6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun 29/3/2011 tarih ve 6215 sayılı Kanunla değiştirilen 401 inci maddesinde; kamu menfaati gözetilerek kişi veya kişiler lehine imtiyaz verilemeyecek hususlar düzenlenmiş, esas mukavelelerin buna göre değiştirilmesi için süre verilmiş ve bu sürede değişiklik yapılmazsa imtiyazın kanunen sona ereceği hükme bağlanmıştır.

Kanunda yapılan ilk düzenlemede 6 ay olan süre, sürenin son gününde 11 Ekim 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 654 sayılı KHK ile bir yıla çıkarılmış ve Gümrük ve Ticaret Bakanına 3 ay süre uzatma yetkisi verilmiş, şimdi de bu süre 2/7/2012 tarihi olarak belirlenmektedir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, 1 yıllık sürenin son gününde 11/4/2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Tebliğ ile sözkonusu süre 2/7/2012 tarihine uzatıldığı halde, bu Teklif ile süreyi aynı tarihe uzatan düzenlemenin yapılması dikkat çekicidir. Tabiri caiz ise çift dikiş atılmaktadır.

Bu düzenleme, birilerine çıkar sağlanmasının amaçlandığını açıkça ortaya koymaktadır. 

Zira, konu kapsamında daha önceki adıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yaptırılan incelemeler neticesinde, on binlerce pancar çiftçisi ve köylüsünün ortağı olduğu şirketler tarafından kurulan holding şirkette üçüncü kişiye verilen imtiyaz ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş olup, yargı aşaması devam etmektedir.

Komisyonda yapılan görüşmeler esnasında, Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan madde hakkındaki eleştirilerimize aynen katılmış olup,“Bu maddeyi bu şekliyle Komisyon uygun görürse götürelim, … bu arada Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızla SPK’dan arkadaşlarımızı bir araya getirelim, çalışsınlar, bir ortak formül üretsinler, hem halka açık şirketlere dokunmayacak ama bu sorunu da çözecek bir formül üretsinler, Genel Kurulda da önergeyle düzeltelim, eğer çalışma yetişirse, bir ihtimal. Yetişmezse de ayrı bir teklif ya da tasarı kısa bir süre içerisinde buraya gelir, ama bir an önce çözüm üretmekte çok fayda görüyorum.” açıklamasını yapmıştır.

Esasen yapılacak çalışma bir saat bile sürmez. Neticede bu maddenin halka açık şirketlere yapacağı olumsuz etkiyi ayıklamak uzun bir çalışmayı gerektirmez. Bu konuda bir çalışma yapıldı mı, madde ile ilgili bir önerge verilecek mi bilmiyorum.  Sayın Başbakan Yardımcısı söz verdi, sözünün gereğini yerine getirecek mi, madde görüşülürken göreceğiz.

Sonuçta AKP Hükümeti on binlerce pancar çiftçisinin haklarını koruyacak mı, yoksa haklarının peşkeş çekilmesini mi sağlayacak  bunu açıkça göreceğiz.

AFET NEDENİYLE ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARI KARŞILANSIN

Bu Kanun Teklifinde; tabii afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin özelleştirme kapsam ve programındaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye olan borçlarının ertelenmesi veya vadelendirilmesi konusunda Bakanlar Kurulu yetki verilmektedir.

Komisyon görüşmelerinde; ağır kış şartları ve deprem dolayısıyla özellikle Ağrı, Erzurum, Muş ve Erciş Fabrikalarında toplam 1.137 çiftçinin tarladan pancarı söküp fabrikalara teslim edemediği, bu nedenle kendilerine ödenmiş olan toplam 4 milyon 10 bin TL tutarındaki avansları kapatamadığı, teklif ile buna kolaylık getirilmek istendiği açıklanmıştır.

PANCAR ÇİFTÇİLERİ ZOR DURUMDA

PANCAR KOTALARI KALDIRILMALIDIR 

Pancar çiftçisi zor günler yaşamaktadır. AKP vaat ettiği pancar kotalarını kaldırmadığı gibi, daha da düşürmüştür. Çiftçiler kota simsarlarına mahkum edilmiştir. Pancardan şeker üretimi özelleştirme ile yok edilmek istenirken nişasta bazlı şekerin önünü açılmaktadır.

Dünyada birçok ülke sınırlama getirirken, ülkemizde nişasta bazlı şekerin kotası ısrarla artırılmaktadır. Pancar çiftçisi Nişasta Bazlı Şeker lobisine kurban edilmemelidir.

Türkiye’nin milli ekonomisinin vazgeçilmezleri arasında yer alan, Türk tarımının ve endüstrisinin lokomotifi olan ve yarattığı 3 milyar dolara yakın katma değer ile ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olan şeker fabrikalarımızın bugün yok pahasına arsa bedellerine satılması, sektörden ekmek yiyen milyonları derinden yaralamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak şeker fabrikalarında rant amaçlı değil, istihdam, üretim ve yatırımın devamlılığını hedefleyen bir  özelleştirmenin esas alınmasını gerekli görmekteyiz.. Şeker fabrikalarının, öncelikle pancar üreticilerine, işçilere, sulama birliklerine, taşıma sektörüne, ziraat odalarına, yöre esnafı ve halkın içinde bulunduğu oluşumlara satılması hedeflenmelidir.

KONYA VE KARAMANDA AFETTEN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLER HÜKÜMETTEN YARDIM BEKLEMEKTEDİR 

Bugünlerde Konya ve Karamanda afete maruz kalan çiftçiler, zararlarının telafisi için Hükümetten yardım beklemektedir 

Başta Hadim, Taşkent, Derebucak, Bozkır, Seydişehir, Sarıveliler, Başyayla, Ermenek, Konya ve Karaman ilçelerinde 2012 kış aylarında meydana gelen yoğun kar yağışı sonucu, kar basması ve erimesi nedeniyle meyve ağaçları ve ekili alanlarda çok büyük hasarlar oluşmuştur.

2-3 metreyi bulan karın altında kalan özellikle kiraz ve ceviz ağaçlarının dalları %90 mertebesine varacak şekilde kırılmış ve birçoğu da kemirgen havyamlar tarafından telef edilmiştir.  Bu afete neden olan riskler tarım sigortası kapsamına girmemektedir.

Bu itibarla Konya ve Karaman’daki kiraz ve ceviz üreticilerinin kayıpları, Hükümet tarafından gerekli hasar tespitleri yapılarak mutlaka karşılanmalıdır.

KUM FIRTINASI NEDENİYLE EKİLİ ALANLARDA MEYDANA GELEN HASAR TESPİT EDİLEREK ÇİFTÇİLERİMİZE GEREKLİ YARDIMLAR YAPILMALIDIR

Yine geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli rüzgar ve kum fırtınası nedeniyle özellikle Cihanbeyli, Altınekin, Kulu ve Yunak ilçelerinde olmak üzere Konya’da ekili alanlarda büyük hasar vermiş, tarladaki pancar, arpa, buğdayın neredeyse tamamını söküp atmış, tarlaları kum örtüsü kaplamıştır.

Şiddetli rüzgar ve kum fırtınası nedeniyle Konyalı çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi, oluşan kayıpların, Hükümet tarafından gerekli hasar tespitleri yapılarak karşılanması gerekmektedir. 

AKP Hükümetini bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeye ve zaten zor durumda faaliyetini sürdürmeye çalışan çiftçilerimizin bu ağır hasarlarını gidermeye, gerekli yardımı yapmaya davet ediyorum

ŞAP AŞISI TALEPLERİ ACİL OLARAK KARŞILANMALIDIR

Öte yandan, Konya’da hayvancılıktan geçimini sağlayan vatandaşlarımız, hayvanlarına şap aşısı yaptıramamaktan şikayet etmekte ve endişe içinde çare aramaktadır.

Bu yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Konya’ya sadece 10.000 şap aşısı gönderildiği, gerekli alım yapılmadığından şap aşısı taleplerinin karşılanmadığı öğrenilmiştir.

Öngörüsüz ve basiretsiz bir yönetim sergileyen AKP Hükümeti üreticimizi kaderiyle baş başa bırakmıştır.

Bugünlerde Konya’da şap hastalığı vakalarının tespit edilmesi nedeniyle de üreticimizin endişeleri bir hayli artmış bulunmaktadır.

AKP Hükümetini şap hastalığına karşı gerekli tedbirleri almaya ve üreticilerin zararlarını karşılamaya davet ediyorum.

Ülkemiz toplam nüfusunun yaklaşık üçte birini oluşturan tarım kesiminde çalışan Milyonlarca insanımız, bankalar tarafından tam anlamıyla kıskaca alınmışlardır 

2009 yılında 14,9 milyar lira olan bankaların verdiği zirai krediler, 2010 yılında %52,5 oranında artışla 22,8 milyar liraya, 2011 yılında da %35,6 oranında artışla 30,9 milyar liraya yükselmiştir. 

Son yıllarda sırtına kaldırmayacağı bir yük yüklenen çiftçilerimiz, AKP iktidarının anlaşılamaz ve kabulü mümkün olmayan yanlış uygulamaları yüzünden çok zor durumda kalmışlardır.

Borç tuzağına düşen ve borçlarını ödeyemez hale gelen çiftçilerimiz, diğer taraftan da ağır girdi maliyetleri altında ezilmektedir. Çiftçinin eline geçen para reel olarak gerilerken mazot, gübre, enerji, ilaç ve tohum başta olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarındaki yüksek artışlar çiftçilerin üretim yapmasını güçleştirmiştir. Çiftçiler, girdi maliyetlerindeki fiyat artışı nedeniyle yeterli girdi kullanamamakta bu  da verimliliği olumsuz etkilemektedir. 

AKP Hükümeti ne çiftçinin ne de Türk tarımının durumunu dert edinmektedir. Nitekim geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni teşvik sisteminde de, AKP Hükümeti çiftçileri görmezden gelmiştir. Gerçek üretici konumunda bulunan çiftçinin, gübre, mazot, elektrik gibi girdileri üzerinden alınan yüksek oranlı vergilerde hiç bir indirime gitmeyen AKP Hükümeti, sözkonusu patronlar olunca vergi ve primlerde büyük indirimleri kolayca yapabilmektedir. 

Tarımın yapısal sorunlarını çözecek, tarımsal girdi yükünü azaltacak ve tarım sektörünü yeniden ayağa kaldıracak tedbirler bir an önce alınmalıdır.

Değerli Milletvekilleri,

Yine bu KanunTeklifi ile 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklikler yapılarak; Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu başkan ve üyelerinin görev süreleri de altı yıldan beş yıla düşürülmekte ve bir defalığına tekrar atanabilmelerine imkan sağlanmaktadır. 2 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 660 sayılı KHK ile yapılan düzenlemenin daha 6 ay geçmeden değiştirilmesi, AKP Hükümetinin kararsızlığını, tutarsızlığını, basiretsizliğini ve öngörüsüzlüğünü göstermektedir.

Kurul, değişik işletme büyüklükleri, sektörler ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için 660 sayılı KHK’nin 9 uncu maddesi uyarınca belirlenen standartlardan farklı düzenlemeler yapmaya, bağımsız denetimin kapsamını ve içeriğini belirlemeye yetkili kılınmaktadır. Kurul’a böylesi geniş bir yetki verilmesi, 9 uncu maddede tadat edilen görevleri ve aynı madde ile belirlenecek standartları anlamsız hale getirmektedir.

Diğer taraftan, 660 sayılı KHK’nin 9 uncu maddede belirtilen görev ve yetkilere ilişkin olarak 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ve diğer kanunlar ile bunlara istinaden yapılan düzenlemelerde karşılığında idari para cezası öngörülen ve 2/11/2011 tarihinden sonra işlenen fiiller nedeniyle ilgili mevzuata göre idari yaptırım kararı alınması konusunda Kurul’a yetki verilmektedir.

Bir taraftan kanunlar tadat edilirken, diğer taraftan “diğer kanunlar”a atıf yapılması, Kanun tekniğine uygun olmadığı gibi, uygulamada hangi kanunların dikkate alınacağı konusunda ihtilafa yol açabilecek ve yetki çakışmaları gündeme gelebilecektir.

MUSTAFA KALAYCI Tarafından Yapılan Meclis Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Konya Milletvekili Sayın Mustafa KALAYCI’nın TBMM Genel Kurulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Münasebetiyle partimiz adına yapmış oldukları konuşma. 23 Nisan 201823 Nisan 2018Detay İçin Tıklayınız
Şehit Aileleri Ve Gazilerimiz İçin, Mhp’den Çağrı

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ İÇİN, MHP’DEN ÇAĞRI,

03 Temmuz 2013Detay İçin Tıklayınız
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ HAYIRLI OLSUNKONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ HAYIRLI OLSUN07 Haziran 2013Detay İçin Tıklayınız
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAREMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR06 Haziran 2013Detay İçin Tıklayınız
TAŞERON İŞÇİLER

Kamuda aynı işi yapmakla birlikte, farklı statüde çalışanların memur veya sürekli işçi kadrolarına atanması amacıyla verdiği Kanun Teklifinin gündeme alınması nedeniyle  gündeme getirdiği konular

16 Nisan 2013Detay İçin Tıklayınız
KAMU FİNANSMANI

Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada gündeme getirdiği konular

02 Nisan 2013Detay İçin Tıklayınız
Ulusal Petrol Stokumuz Yok, Hükümet Suç İşliyorULUSAL PETROL STOKUMUZ YOK, HÜKÜMET SUÇ İŞLİYOR29 Mart 2013Detay İçin Tıklayınız
GÜMRÜK KANUNUGÜMRÜK KANUNU27 Mart 2013Detay İçin Tıklayınız
ŞEHİR HASTANELERİ

BASIN AÇIKLAMASI  (21 ŞUBAT 2013)

(TBMM’nde şehir hastaneleri tasarısıyla ilgili yapılan konuşma)

Verilecek yerler babanızın çiftliği, ödenecek paralar da babanızın paras21 Şubat 2013Detay İçin Tıklayınız

SULAMA BİRLİĞİ VE YERALTI SULARI

BASIN AÇIKLAMASI (14 ŞUBAT 2013)

(Kuyulara sayaç takılması hakkında TBMM’de gündeme getirilen konular)

ÇİFTÇİNİN İFLAHINI KESEN HÜKÜMET, ŞİMDİ DE SUYUNU KESE15 Şubat 2013Detay İçin Tıklayınız

SULAMA BİRLİKLERİ

ÇİFTÇİLERİN TOKADINI YİYECEĞİNİZ GÜNLER DE GELİYOR

Kuyulara ölçüm sistemleri kurulma zorunluluğu bir yıl uzatılmaktadır. 7/6/2011 tarihli Yönetmeliğe göre, çekilebilecek azami su miktarı ölçümünün; ön yüklemeli15 Şubat 2013Detay İçin Tıklayınız

PKK TALEPLERİ BİR BİR YERİNE GETİRİLMEKTE

PKK TALEPLERİ BİR BİR YERİNE GETİRİLMEKTEDİR

Görülmektedir ki, PKK için özel ayrımcılık getirilmekte, terörist başına pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. PKK’nın talepleri bir bir yerine getirilmektedir.

Üniter devl30 Ocak 2013Detay İçin Tıklayınız

ŞEHİT VE GAZİLER

Gazilerimize bağlanan şeref aylığının artırılması ve tam olarak ödenmesi amacıyla verdiği kanun teklifi hakkında TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, siyasi partilerin teklife destek vermesini istedi.

22 Ocak 2013Detay İçin Tıklayınız
Denetim Etkisin Hale Getiriliyor

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın

TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdiği konular

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Genel Kurul’da 2013 Me19 Aralık 2012Detay İçin Tıklayınız

DOLAYLI VERGİLERDOLAYLI VERGİLER18 Aralık 2012Detay İçin Tıklayınız
ŞEB-İ ARUZ TÖRENLERİŞEB-İ ARUZ TÖRENLERİ12 Aralık 2012Detay İçin Tıklayınız
SERMAYE PİYASASI KURULU

HOLDİNG PATRONLARINA 10 YILDIR NE YAPTINIZ?

Bildiğiniz üzere 90’lı yıllarda yurtiçinde ve yurtdışında mukim çok sayıda vatandaşımızın, ülkemizin iktisadi ve sanayi kalkınmasına destek vermek amacıyla tasarruflarını farklı yöntemler ile Ho06 Aralık 2012Detay İçin Tıklayınız

TOPLU İŞ KANUNUTOPLU İŞ KANUNU03 Ekim 2012Detay İçin Tıklayınız
ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ

GÜNDEM DIŞI KONUŞMA

02 Temmuz 2012Detay İçin Tıklayınız
TORBA YASA27 Haziran 2012Detay İçin Tıklayınız
TORBA YASA27 Haziran 2012Detay İçin Tıklayınız
AFET SİGORTALARIAFET SİGORTALARI09 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
YENİ TEŞVİK YASASIYENİ TEŞVİK YASASI02 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
Mustafa Kalaycı: Bankacılık Kanunu Ve Afetten Zarar Gören Çiftçilerimizin Zararlarının Karşılanması

BANKACILIK KANUNU VE AFETTEN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARININ KARŞILANMASI

25 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
Mustafa Kalaycı: Toplu Sözleşme YasasıTOPLU SÖZLEŞME YASASI04 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
Mustafa Kalaycı: Toplu Sözleşme Sendika YasasıTOPLU SÖZLEŞME SENDİKA YASASI04 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR-MEMUR MAAŞ ZAMLARIEMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR-MEMUR MAAŞ ZAMLARI29 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
KDV GÖRÜŞMELERİ

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU GÖRÜŞMELERİ

21 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
Mustafa Kalaycı : İntibak Düzenlemesi

İNTİBAK DÜZENLEMESİ

29 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

Aylardır intibak yapılarak aylıklar arasında eşitsizliklerin giderileceği beklentileri boşa çıkan emekli, dul ve yetimlerimiz hüsrana uğramış, umutları ve hayalleri yıkılmıştır

29 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Alacaklarını tahsil edememiş, şantiyelerini, iş makinelerini bırakıp gelen firmalarımızın sorunlarının çözümü için gerekli girişimler yapılarak mağduriyetler giderilmelidir

07 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
TAŞERON İŞÇİLERİ

TAŞERON İŞÇİLERİ

03 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
Taşeron işçilerin sorunlarının görüşülmesiyle ilgili MHP Grup önerisi

Evrensel normlardan uzak kalarak kâr mantığıyla fazla çalıştırılan ancak karşılığı ödenmeyen bir nevi kö02 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız

YEREL BASININ SORUNLARI

İletişim fakültesi öğrencilerinin, öğretimlerinin son bir yılını yerel gazete, radyo ve televizyonlar, KOBİ’lerin halkla ilişkiler birimleri ile kamu kurumlarının basın ile ilgili birimlerinde staj yaparak tamamlamaları projesi hayata geçirilmelidir.

26 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
Yerel basının sorunları (Gündem dışı konuşma)

Anadolu basınının ciddi, basın ahlakına sahip, tarafsızlık ilkesine bağlı ve objektif bir yayın organı olarak faaliyetlerini sürdürebilmeleri için özel deste

26 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun üzerindeki konuşması

AKP hükûmetlerince, yıllardır, emekli aylıkları arasındaki adaletsizlik ve eşitsizliğin giderileceği sözü verilmiş ancak emekli, dul ve yetimlerimiz hep hüsrana uğramış, beklentileri boşa çıkmış, umutları ve hayalleri yıkılmıştır

17 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
4 Ocak 2012 TBMM Genel Kurul Konuşması

375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARANAME İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK GÖRÜŞMELERİ ESNASINDA MHP GRUBU ADINA KONUŞMA (TOKİ)

04 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
2012 yılı Bütçesi 24. Maddesi üzerindeki konuşması

Her geçen gün sorunları daha da artan taşeron işçilerine Hükûmet bir an önce sahip çıkmalı, çalışma şartları ve ücretleri iyileştirilmelidir

19 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Mustafa KALAYCI: Taşeron İşçiler ve 4-C

DEVLETİN BİR ÇOK ASLİ VE SÜREKLİ HİZMETLERİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL, 4/C Lİ GEÇİCİ PERSONEL VE TAŞERON ŞİRKET İŞÇİLERİ ELİYLE YÜRÜTÜLMEKTE

18 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
2012 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu 21’inci madde üzerindeki konuşması

Bu bütçe tasarısı ile yaşlıya, engelliye yapılacak olan maaş artışı en fazla 5-6 lira olacak. Gelin, hep beraber yaşlılarımızı, engellilerimizi düşük maaşlardan, bu komik zamlardan kurtaralım

18 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
2012 Yılı Bütçesi 23. Maddesi üzerindeki konuşması

4/C’liler üşüyor; Hükûmet onları bu ay ücretsiz izine gönderdi. Bu soğuk günlerde bir ay işsizliğe mahkûm etti. Hepsi ev geçindirip, çocuk okutuyor. Bir ay işsiz kaldıkları şu kış gününde karınlarını nasıl doyuracaklar?

18 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Öğretmenler hayal kırıklığına uğramıştır

Öğretmen yok sayılmıştır, akademik personel yok sayılmıştır. Sayın Bakan, hocalarımızın, öğretmenlerimizin nasıl geçindiğinden haberdar mısınız? Öğretmenler, hocalar gerçekten hayal kırıklığına uğramıştır.

15 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Çalışma Bakanlığı Genel Kurul Bütçe Görüşmeleri

YOKSULLUK VE EMEKLİLER
ASGARİ ÜCRET VE TAŞERON İŞÇİLERİ
4-C'LİLER

14 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi

AKP’nin köle çalıştırma anlayışı burada da tezahür etmektedir. Demek istiyorlar ki “4/C’lileri işe aldık, istediğimiz parayı veririz, istediğimiz gibi çalıştırırız, istediğimizi yaparız.”

14 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Vakıflar Genel Müdürlüğü Bütçesi

AKP gayrimüslim cemaat vakıfları konusunda sürekli kanunlar çıkarmakta ancak yapılan her düzenleme sonrasında Hükûmetin sırtı sıvazlanırken bir taraftan da düzenlemeler yetersiz görülerek, yeni talepler gündeme getirilmektedir.

09 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız