MUSTAFA KALAYCI

Meclis Konuşması : 23 Nisan 2018

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Konya Milletvekili Sayın Mustafa KALAYCI’nın TBMM Genel Kurulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Münasebetiyle partimiz adına yapmış oldukları konuşma. 23 Nisan 201823 Nisan 2018Belge Sahibi :
 
MUSTAFA KALAYCIKONYA Milletvekili
Detay İçin Tıklayın

23.04.2018 - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Konya Milletvekili Sayın Mustafa KALAYCI’nın TBMM Genel Kurulunda
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Münasebetiyle
partimiz adına yapmış oldukları konuşma.
23 Nisan 2018

 



Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri,

Konuşmamın başında muhterem heyetinizi ve temsilcisi olmakla onur duyduğumuz aziz milletimizi, Milliyetçi Hareket Partisi adına en iyi dileklerimle ve saygılarımla selamlıyorum.

98 yıllık bir maziden süzülerek gelen Gazi Meclisimizin kutlu hatıralarını sevinç, dua ve hürmetle yâd ediyoruz. 

İftihar edilecek bir adanmışlığa eşlik eden derin manevi hassasiyet içerisinde; bir Cuma günü Hacı Bayram Veli Câmiinde cuma namazı kılınarak dualarla, kurbanlarla, tekbirlerle, salavatlarla, Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle açılan Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin 20’nci yüzyıldaki en önemli adımı ve eseridir.

Büyük Millet Meclisi’nin açılması dönemin şartlarını dikkate aldığımızda destansı bir atılım, kararlı bir adımdır. Milletimiz kendi geleceğine bizatihi kendisinin yön vereceğini 23 Nisan 1920 itibariyle göstermiş, temsilcileri eliyle tüm dünyaya duyurmuştur.

En yaşlı üye sıfatıyla Meclis’in ilk toplantısını idare eden ve açılış konuşmasını yapan Sinop Mebusu Şerif Bey’in de vurguladığı gibi; Türk milleti esaret vaziyetini şiddetle ve kesin olarak reddederek, vekillerini Ankara’da toplamış ve kendi kaderine bizatihi kendisinin yön vereceğini ilan etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle ifade edecek olursak; Büyük Millet Meclisi, bizi yaşatmamak isteyenlere karşı, yaşamak hakkımızı müdafaa etmek üzere toplanmıştır.

TBMM, her şeyden önce Türk milletine duyulan sevgi ve saygının eşsiz bir tezahürü, çok kıymetli bir ürünüdür. Milli iradeye sadakatin, milli egemenliğe bağlılığın, meşruiyete verilen önemin çok açık, çok net kanıtıdır.

Milli varlığın mukaddes bir bütün olduğunun ispatı, parçalanamaz ve el uzatılamaz bir değer olarak bayraklaştığının teyit ve temini, çatısı altında bulunduğumuz kutlu Meclisimizin başarısıyla ve garantisiyle cihana duyurulmuştur.

Fedakârlık; burada zirveye tırmanmış, vatan ve millet sevgisi buradan özgürlük kıvılcımını tutuşturmuştur. Anadolu’nun ortasında, o dönemin zor şartları altında; hilalin cihana meydan okuması, Türk milletinin hayat ve varlık haklarına sahip çıkması şüphesiz Büyük Millet Meclisi’nin üstün kabiliyeti ve mücadele azmiyle gerçekleşmiştir.

İlk Meclis’in kahraman Mebuslarının dünya görüşleri, doğdukları yöreler, etnik kökenleri farklı farklı olsa da, şunu unutmayınız ki, hepsi birden büyük Türk milletinde kaynaşmış, davalarına inanmış, vatan ve bayrak ortak paydasında buluşmuşlardır.

Ankara’ya gelmenin ölüm demek olduğu bir dönemde, burada toplanan kahramanlar hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış ve Türk milletinin sesi, nefesi ve demir yumruğu olmuşlardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının millî mücadele şartları içerisinde geliştirdikleri metot, savaşın ancak milletle beraber kazanılacağı inancıyla, onları millî mücadeleyi örgütleyen meşrû bir güç olarak kongrelere ve Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuna götürmüştür. Böylece Kurtuluş Savaşı’nın önder kadrosu ile millet arasında bir düşünce ve inanç birliği oluşmuş, bu ise, 23 Nisan 1920’de millet iradesinin örgütlenmesi şeklinde tecellî etmiştir.

Eşsiz komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk Milleti’nin ortaya koyduğu bu güç, Kurtuluş Savaşı’nı kazanmıştır. Mücadeleyi kazanan ordular, hiç şüphesiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin orduları, yani milletin kendisidir.

Büyük Millet Meclisi bir yanda cepheleri yönetirken, öte yanda bağımsız ve onurlu yaşamanın esaslarını belirlemiş, bu uğurda ne gerekiyorsa da yapmıştır. Bu mecliste milli vicdanın geleceğe ait bütün arzu ve beklentileri bir araya gelmiş, Cumhuriyetimiz bu ortam içinde yeşermiş ve filizlenmiştir.

Millî mücadelemiz, devleti henüz teşekkül etmemiş olan Büyük Millet Meclisi’nin komutasında ve önderliğinde kazanılmıştır. Bu yönüyle Meclisimiz, bağımsızlık savaşı kazanmış ve vatan kurtarmış ilk meclistir. Ve bunun için “gazi” meclis unvanını fazlasıyla hak etmiştir.

Hamdolsun, bugünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi de, İlk Meclis’in emanet ve şerefine korkusuzca sahip çıkarak, 15 Temmuz 2016’da hain FETÖ işgalini durdurmuş, bu haliyle ikinci defa vatan kurtarıcılığı unvanına layık olmuştur. Gazi Meclis, 15 Temmuz’da bir kez daha Gazilik unvanını teyit etmiştir.

 

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri,

TBMM, yalnızca meşruiyetini ve iradesini milletten alan kurumsal bir yapı değil, aynı zamanda büyük Türk milletinin yaşama, var olma, bağımsızlık ve özgürlük coşkusunun temsil edildiği milli ruhun, ta kendisidir.

Büyük Millet Meclisi inanmışlığın eseri, korkusuz yüreklerin mükâfatıdır. Büyük Millet Meclisi, aklın, adaletin, uzlaşmanın, anlaşmanın ve kucaklaşmanın demokrasiyle mühürlenmiş manevi sözleşmesidir.

İmparatorluğumuzun yıkıntıları arasından yeni bir devlet doğmuşsa, Mondros’tan Sevr’e kadar yazılan imha belgeleri yırtılıp atılmışsa, Türk milleti aynı ülküler etrafında buluşmayı başarabilmişse bunun şeref payesi elbette Büyük Millet Meclisi’ne aittir.

Büyük Millet Meclisi Malazgirt’in emanetini yere düşürmemiş, binlerce yıllık haysiyet ve itibarımızı lekeletmemiş, Türk milletinin gidecek, sığınacak veya vazgeçecek bir yurdu olmadığını gerek irfanıyla, gerek hamiyetiyle, gerekse de tutkusuyla ortaya koymuştur.

Tarih,  Gazi Meclisimizin bu muhterem ve hayranlık uyandıran ulvi vasfını her fırsatta gösterecek ve milli yürekler her şart altında bunu hayırla yâd edecektir.

Büyük Millet Meclisinin açılması, milletimizin varlığına ve bekasına yönelmiş dayatmalar karşısında neleri göze alıp, neleri başarabileceğinin de imrenilecek bir numunesini teşkil etmiştir.

Gerek Büyük Millet Meclisi'nin açılış destanı ve şartları, gerekse sonradan yaşanan siyasi, sosyal gelişmelerin tamamı; milletimizi küçümseyen, onuruna ve mukaddesatına el ve dil uzatmaya yeltenen, gücünü sınamaya kalkışan odakları nasıl bir akıbetin beklediğini anlamaları açısından da tarihi ihtar belgesi olmuştur.

Bu nedenle, Millet Meclisimizin açılması ile başlayan sürecin manasını ayrıntıları ile bilmenin, devlet ve millet hayatımızda yeniden karşımıza çıkan benzer tehditlerin ve tehlikelerin doğru anlaşılması bakımından çok önemli olduğuna inanıyorum.

Unutulmasın ki, 23 Nisan 1920 hiçbir zaman ihmal ve inkar edilemeyecektir. TBMM, gücünü ve meşruiyetini Türk milletinden alarak ebediyen var olacaktır.

Tarihi bir gerçektir ki, Türk milleti birlik ve beraberliğini koruduğu sürece daima muzaffer olmuş, kutlu mazisine altın sayfalar eklemiştir. Bir olalım, herkes eşittir Türkiye gerçeğinde birleşip milli bekamızı sonuna kadar koruyalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, egemenliğin aziz milletimiz tarafından kullanılmaya başlandığı 23 Nisan 1920 tarihinin 98’inci yıldönümünün hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanları ve vatanımızın selameti için canlarını seve seve ortaya koyan muhterem şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun.

Milletimizin egemenlik yetkilerini doğrudan doğruya eline aldığı 23 Nisan tarihi, aynı zamanda sevgili çocuklarımız için de Bayram olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle gözümüzün nuru, hayatımızın en güzel meyvesi ve geleceğimizin teminatı olan bütün çocuklarımızın Bayramını kutluyorum.

Konuşmama son verirken ekranları başında bizi izleyen aziz milletimizi ve muhterem heyetinizi saygılarımla selamlıyorum.

 

MUSTAFA KALAYCI Tarafından Yapılan Meclis Konuşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Konya Milletvekili Sayın Mustafa KALAYCI’nın TBMM Genel Kurulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Münasebetiyle partimiz adına yapmış oldukları konuşma. 23 Nisan 201823 Nisan 2018Detay İçin Tıklayınız
Şehit Aileleri Ve Gazilerimiz İçin, Mhp’den Çağrı

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ İÇİN, MHP’DEN ÇAĞRI,

03 Temmuz 2013Detay İçin Tıklayınız
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ HAYIRLI OLSUNKONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ HAYIRLI OLSUN07 Haziran 2013Detay İçin Tıklayınız
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAREMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR06 Haziran 2013Detay İçin Tıklayınız
TAŞERON İŞÇİLER

Kamuda aynı işi yapmakla birlikte, farklı statüde çalışanların memur veya sürekli işçi kadrolarına atanması amacıyla verdiği Kanun Teklifinin gündeme alınması nedeniyle  gündeme getirdiği konular

16 Nisan 2013Detay İçin Tıklayınız
KAMU FİNANSMANI

Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada gündeme getirdiği konular

02 Nisan 2013Detay İçin Tıklayınız
Ulusal Petrol Stokumuz Yok, Hükümet Suç İşliyorULUSAL PETROL STOKUMUZ YOK, HÜKÜMET SUÇ İŞLİYOR29 Mart 2013Detay İçin Tıklayınız
GÜMRÜK KANUNUGÜMRÜK KANUNU27 Mart 2013Detay İçin Tıklayınız
ŞEHİR HASTANELERİ

BASIN AÇIKLAMASI  (21 ŞUBAT 2013)

(TBMM’nde şehir hastaneleri tasarısıyla ilgili yapılan konuşma)

Verilecek yerler babanızın çiftliği, ödenecek paralar da babanızın paras21 Şubat 2013Detay İçin Tıklayınız

SULAMA BİRLİĞİ VE YERALTI SULARI

BASIN AÇIKLAMASI (14 ŞUBAT 2013)

(Kuyulara sayaç takılması hakkında TBMM’de gündeme getirilen konular)

ÇİFTÇİNİN İFLAHINI KESEN HÜKÜMET, ŞİMDİ DE SUYUNU KESE15 Şubat 2013Detay İçin Tıklayınız

SULAMA BİRLİKLERİ

ÇİFTÇİLERİN TOKADINI YİYECEĞİNİZ GÜNLER DE GELİYOR

Kuyulara ölçüm sistemleri kurulma zorunluluğu bir yıl uzatılmaktadır. 7/6/2011 tarihli Yönetmeliğe göre, çekilebilecek azami su miktarı ölçümünün; ön yüklemeli15 Şubat 2013Detay İçin Tıklayınız

PKK TALEPLERİ BİR BİR YERİNE GETİRİLMEKTE

PKK TALEPLERİ BİR BİR YERİNE GETİRİLMEKTEDİR

Görülmektedir ki, PKK için özel ayrımcılık getirilmekte, terörist başına pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. PKK’nın talepleri bir bir yerine getirilmektedir.

Üniter devl30 Ocak 2013Detay İçin Tıklayınız

ŞEHİT VE GAZİLER

Gazilerimize bağlanan şeref aylığının artırılması ve tam olarak ödenmesi amacıyla verdiği kanun teklifi hakkında TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, siyasi partilerin teklife destek vermesini istedi.

22 Ocak 2013Detay İçin Tıklayınız
Denetim Etkisin Hale Getiriliyor

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın

TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdiği konular

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Genel Kurul’da 2013 Me19 Aralık 2012Detay İçin Tıklayınız

DOLAYLI VERGİLERDOLAYLI VERGİLER18 Aralık 2012Detay İçin Tıklayınız
ŞEB-İ ARUZ TÖRENLERİŞEB-İ ARUZ TÖRENLERİ12 Aralık 2012Detay İçin Tıklayınız
SERMAYE PİYASASI KURULU

HOLDİNG PATRONLARINA 10 YILDIR NE YAPTINIZ?

Bildiğiniz üzere 90’lı yıllarda yurtiçinde ve yurtdışında mukim çok sayıda vatandaşımızın, ülkemizin iktisadi ve sanayi kalkınmasına destek vermek amacıyla tasarruflarını farklı yöntemler ile Ho06 Aralık 2012Detay İçin Tıklayınız

TOPLU İŞ KANUNUTOPLU İŞ KANUNU03 Ekim 2012Detay İçin Tıklayınız
ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ

GÜNDEM DIŞI KONUŞMA

02 Temmuz 2012Detay İçin Tıklayınız
TORBA YASA27 Haziran 2012Detay İçin Tıklayınız
TORBA YASA27 Haziran 2012Detay İçin Tıklayınız
AFET SİGORTALARIAFET SİGORTALARI09 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
YENİ TEŞVİK YASASIYENİ TEŞVİK YASASI02 Mayıs 2012Detay İçin Tıklayınız
Mustafa Kalaycı: Bankacılık Kanunu Ve Afetten Zarar Gören Çiftçilerimizin Zararlarının Karşılanması

BANKACILIK KANUNU VE AFETTEN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARININ KARŞILANMASI

25 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
Mustafa Kalaycı: Toplu Sözleşme YasasıTOPLU SÖZLEŞME YASASI04 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
Mustafa Kalaycı: Toplu Sözleşme Sendika YasasıTOPLU SÖZLEŞME SENDİKA YASASI04 Nisan 2012Detay İçin Tıklayınız
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR-MEMUR MAAŞ ZAMLARIEMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR-MEMUR MAAŞ ZAMLARI29 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
KDV GÖRÜŞMELERİ

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU GÖRÜŞMELERİ

21 Mart 2012Detay İçin Tıklayınız
Mustafa Kalaycı : İntibak Düzenlemesi

İNTİBAK DÜZENLEMESİ

29 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

Aylardır intibak yapılarak aylıklar arasında eşitsizliklerin giderileceği beklentileri boşa çıkan emekli, dul ve yetimlerimiz hüsrana uğramış, umutları ve hayalleri yıkılmıştır

29 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Alacaklarını tahsil edememiş, şantiyelerini, iş makinelerini bırakıp gelen firmalarımızın sorunlarının çözümü için gerekli girişimler yapılarak mağduriyetler giderilmelidir

07 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
TAŞERON İŞÇİLERİ

TAŞERON İŞÇİLERİ

03 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız
Taşeron işçilerin sorunlarının görüşülmesiyle ilgili MHP Grup önerisi

Evrensel normlardan uzak kalarak kâr mantığıyla fazla çalıştırılan ancak karşılığı ödenmeyen bir nevi kö02 Şubat 2012Detay İçin Tıklayınız

YEREL BASININ SORUNLARI

İletişim fakültesi öğrencilerinin, öğretimlerinin son bir yılını yerel gazete, radyo ve televizyonlar, KOBİ’lerin halkla ilişkiler birimleri ile kamu kurumlarının basın ile ilgili birimlerinde staj yaparak tamamlamaları projesi hayata geçirilmelidir.

26 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
Yerel basının sorunları (Gündem dışı konuşma)

Anadolu basınının ciddi, basın ahlakına sahip, tarafsızlık ilkesine bağlı ve objektif bir yayın organı olarak faaliyetlerini sürdürebilmeleri için özel deste

26 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun üzerindeki konuşması

AKP hükûmetlerince, yıllardır, emekli aylıkları arasındaki adaletsizlik ve eşitsizliğin giderileceği sözü verilmiş ancak emekli, dul ve yetimlerimiz hep hüsrana uğramış, beklentileri boşa çıkmış, umutları ve hayalleri yıkılmıştır

17 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
4 Ocak 2012 TBMM Genel Kurul Konuşması

375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARANAME İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK GÖRÜŞMELERİ ESNASINDA MHP GRUBU ADINA KONUŞMA (TOKİ)

04 Ocak 2012Detay İçin Tıklayınız
2012 yılı Bütçesi 24. Maddesi üzerindeki konuşması

Her geçen gün sorunları daha da artan taşeron işçilerine Hükûmet bir an önce sahip çıkmalı, çalışma şartları ve ücretleri iyileştirilmelidir

19 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Mustafa KALAYCI: Taşeron İşçiler ve 4-C

DEVLETİN BİR ÇOK ASLİ VE SÜREKLİ HİZMETLERİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL, 4/C Lİ GEÇİCİ PERSONEL VE TAŞERON ŞİRKET İŞÇİLERİ ELİYLE YÜRÜTÜLMEKTE

18 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
2012 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu 21’inci madde üzerindeki konuşması

Bu bütçe tasarısı ile yaşlıya, engelliye yapılacak olan maaş artışı en fazla 5-6 lira olacak. Gelin, hep beraber yaşlılarımızı, engellilerimizi düşük maaşlardan, bu komik zamlardan kurtaralım

18 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
2012 Yılı Bütçesi 23. Maddesi üzerindeki konuşması

4/C’liler üşüyor; Hükûmet onları bu ay ücretsiz izine gönderdi. Bu soğuk günlerde bir ay işsizliğe mahkûm etti. Hepsi ev geçindirip, çocuk okutuyor. Bir ay işsiz kaldıkları şu kış gününde karınlarını nasıl doyuracaklar?

18 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Öğretmenler hayal kırıklığına uğramıştır

Öğretmen yok sayılmıştır, akademik personel yok sayılmıştır. Sayın Bakan, hocalarımızın, öğretmenlerimizin nasıl geçindiğinden haberdar mısınız? Öğretmenler, hocalar gerçekten hayal kırıklığına uğramıştır.

15 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Çalışma Bakanlığı Genel Kurul Bütçe Görüşmeleri

YOKSULLUK VE EMEKLİLER
ASGARİ ÜCRET VE TAŞERON İŞÇİLERİ
4-C'LİLER

14 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi

AKP’nin köle çalıştırma anlayışı burada da tezahür etmektedir. Demek istiyorlar ki “4/C’lileri işe aldık, istediğimiz parayı veririz, istediğimiz gibi çalıştırırız, istediğimizi yaparız.”

14 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız
Vakıflar Genel Müdürlüğü Bütçesi

AKP gayrimüslim cemaat vakıfları konusunda sürekli kanunlar çıkarmakta ancak yapılan her düzenleme sonrasında Hükûmetin sırtı sıvazlanırken bir taraftan da düzenlemeler yetersiz görülerek, yeni talepler gündeme getirilmektedir.

09 Aralık 2011Detay İçin Tıklayınız